Tessa
Tessa Fashion 1 sep 2018

Balenciaga verkoopt een jas die uit 7 jassen bestaat voor de echte koukleumen

Dat Balenciaga iets te duur is voor ons budget wisten we al wel. Maar binnenkort brengt het merk een jas uit voor maar liefst 9000 dollar. Wat je krijgt voor een jas die evenveel kost als een jaar huur? Zeven jassen in één. Tja, heb je het binnenkort tenminste niet koud als je op straat staat omdat je die huur niet meer kunt betalen. 

Balanciaga-jas

Afgelopen jaar was de meest besproken sneaker toch wel de Triple S van Balenciaga. De schoen bestaat uit drie verschillende lagen, waardoor het model ontzettend chunky is. Iedereen wilde de schoen en elk merk kopieerde het ding. Chunky succesvol? Doen we wat mee, moet het merk gedacht hebben. En dus gaven ze ook hun nieuwe jas een paar extra laagjes.

@hypebeaststyle: @balenciaga’s oversized layered parka coat from its Fall/Winter 2018 collection is set to hit store shelves for a price of $9,000 USD. The coat has seven built-in-layers, ranging from a hoodie to plaid shirts to fleece jackets, with a drawstring hood allowing for a somewhat adjustable fit. Head over to @matches_man’s website to pre-order the statement outerwear.

A post shared by HYPEBEAST (@hypebeast) on

Voor de herfst/wintercollectie van dit jaar biedt Balenciaga een wel heel interessant model aan. De jas is wel degelijk één kledingstuk, maar bestaat uit zeven aparte lagen van verschillende kledingstukken. Denk aan een stukje fleece bovenop een stukje trui bovenop iets wat doet denken aan een stukje van een ruitjeshemd.

Wij hebben twee woorden voor je, Balenciaga. Origineel. Maar ook wel: WAAROM???

Het ontwerp

Het geheel ziet er vrij vormeloos uit, maar gelukkig heeft het ding wel nog een koord waarmee je hem enigszins in model kunt krijgen. Het kledingstuk is geïnspireerd op de verschillende lagen die skiërs dragen wanneer ze op de piste staan. De jas is niet alleen bedoeld om je warm te houden (dat lukt met dit exemplaar volgens ons zelfs nog op de noordpool), maar vooral om je een massief silhouet te geven. Waarom je dat zou willen? Geen idee.

Dus ja, warm en massief. Maar als we even kijken naar de essentie is dit toch gewoon een jas die uit verschillende jassen bestaat? Voor een belachelijke som geld. Ons advies? Trek gewoon zelf zeven jassen over je hoofd als je zo nodig in de mode wilt zijn, en ga met die negenduizend dollar iets leuks doen.

Deze jas is overigens niet de enige stunt waar Balenciaga dit jaar al mee uitpakte.

Balenciaga doet het weer en Twitter ligt in een deuk om de ‘shirt shirt’

Balenciaga zet het logo op de glazen van je zonnebril en wij snappen er niets van

Hypebeast

Reageer op artikel:
Balenciaga verkoopt een jas die uit 7 jassen bestaat voor de echte koukleumen
Sluiten