Karlijn
Karlijn Love & Life 28 apr 2019

Wil je je toekomstige baas omver blazen? Zo kun je creatief solliciteren

Er zijn genoeg mensen die alle toeters en bellen uit de kast halen om indruk te maken tijdens een sollicitatie. Van zelfgebakken taarten tot mensen die hun eigen bureau alvast laten bezorgen, het wordt allemaal gedaan. Toch hoef jij niet enorm te slijmen bij het bedrijf waar jij graag carrière wilt maken. Creatief solliciteren doe je namelijk op deze manieren.

1. Stuur een video-sollicitatie

Vaak wordt er bij de vacature gevraagd om een cv en een motivatiebrief door te sturen. Hoewel een cv gemakkelijk bij te voegen is, is die motivatiebrief vaak een struggle. De juiste balans vinden tussen schrijven over jezelf, het bedrijf en de functie is een hele opgave. Daarnaast kun jij je awesome persoonlijkheid niet voor de volle honderd procent overbrengen op papier, want dit gebeurt pas bij het sollicitatiegesprek zelf.

Met een video-sollicitatie laat jij meteen zien wie je bent, terwijl jij uitlegt waarom jij de perfecte kandidaat bent voor deze droomjob. Je voelt snel genoeg aan of het gepast is om een video-sollicitatie te sturen of niet. Kan het? Doe het dan gewoon.

2. Maak een portfolio

Dit is erg handig als je al wat werkervaring hebt. Het meesturen van een portfolio geeft de werkgever een beter inzicht in wat jij allemaal kan en al hebt gemaakt. Een portfolio kan je ook weer op allerlei manieren vormgeven, bijvoorbeeld in de vorm van een website, magazine of PDF-bestand.

3. Speel in op feestdagen

Inspelen op feestdagen is simpel en kost niet veel moeite, maar maakt wel een goede indruk. Zo stuur je op Valentijnsdag bijvoorbeeld een mini-motivatiebrief in gedichtvorm. Viert het bedrijf binnenkort een jubileum? Dan stuur je naast jouw cv en motivatiebrief ook een verjaardagskaart mee. #HappyJobDayForMe

4. Maak een infographic

Solliciteer jij voor een functie in de creatieve sector? Dan wordt een visueel cv waarschijnlijk wel gewaardeerd. Als je een beetje overweg kunt met programma’s als Adobe Illustrator, laat dan je creativiteit de vrije loop tijdens het maken van je cv. Ook als je solliciteert voor een formelere functie is het maken van een infographic geen slecht idee. Een aantrekkelijk cv dat eruit springt, wordt wel degelijk onthouden.

6 vragen die je altijd zou moeten stellen tijdens een sollicitatiegesprek

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Vacature via Ginny

Reageer op artikel:
Wil je je toekomstige baas omver blazen? Zo kun je creatief solliciteren
Sluiten