Food 18 mei 2018 Lesley

Wacht even: zijn avocado-ijsjes een ding?

Don’t get us wrong: wij zijn dol op avocado. In slaatjes, in guacamole, op toast, bij sushi, … Holy guacamole, met avocado kun je in onze ogen niets verkeerd doen. Maar avocado-ijsjes? We weten niet wat we daar van moeten vinden. 

Eerlijk? Wij vonden het een gek idee, maar als die foodies van Culy het uitproberen, kunnen wij niet achterblijven.

Dit heb je nodig voor 6 avocado-ijsjes

  • 400 ml kokosmelk
  • 240 ml slagroom
  • 2 rijpe avocado’s, gepeld
  • 2 koffielepels limoensap en de geraspte schil van 1 limoen
  • 60 gram suiker
  • ijsvormpjes
avocado-ijsjes

Zo maak je ze

Prak de avocado’s fijn met een pureestamper en meng met de suiker. Voeg kokosmelk en slagroom toe en meng opnieuw goed.

Doe het limoensap en de limoenrasp erbij en roer tot je een mooi romig geheel hebt. Giet het mengsel in de ijsvormpjes en zet in de vriezer.

Maak je liever een grote bak avocado-ijs en heb je een ijsmachine? Doe het mengsel dan in de machine en laat ongeveer 20 minuten draaien.

Haal het ijs eruit, doe in een diepvriesbakje en zet in de vriezer. Haal vlak voor het serveren uit de vriezer en eet meteen op!

Culy

Reageer op artikel:
Wacht even: zijn avocado-ijsjes een ding?
Sluiten