Tessa
Tessa Fashion 22 jan 2020

ASOS toont hoe kleding staat bij verschillende lichaamstypen

We hebben niets tegen online shoppen, maar waarom moet de kleding altijd getoond worden op hetzelfde type modellen, wiens figuur in zowat de helft van de gevallen niet matcht met je eigen lichaamsbouw? ASOS reikt je met See My Fit de oplossing aan en toont kleding op verschillende lichaamstypen. 

We zien tegenwoordig steeds meer vooruitgang in de diversiteit van modellen op webshops. Toch dragen de meeste modellen maar één maat. Dit is natuurlijk helemaal prima als jij die maat hebt, maar als je een maatje kleiner of juist groter hebt, kan dit behoorlijk irritant (en pijnlijk) zijn.

Dat is niet het enige probleem: zelfs als je wél die maat hebt, kan je lichaam nog behoorlijk anders zijn dan dat van het model. Grotere of juist kleinere borsten, bredere of smallere heupen: het maakt veel verschil in hoe een kledingstuk je staat.

Webshop ASOS lanceert nu See My Fit, waarin verschillende modellen met verschillende lichaamstypen het kledingstuk dragen. Handig!

Minder retourneren

Veel vrouwen struggelen met hun gewicht, maar wij van NSMBL dragen body positivity hoog in het vaandel. We zijn blij dat ASOS als webshop het voortouw neemt om alle vrouwen te representeren. Op die manier kan elke vrouw zich identificeren met het model op de foto.

Deze geniale functie is daarnaast niet alleen goed om te checken welke maat echt bij jou past, maar ook beter voor je portemonnee én het milieu. Doordat je een beter idee krijg welke maat je moet kopen en of het item je überhaupt staat, hoef je je kleding niet te retourneren. Dit kost in de meeste gevallen namelijk geld en het busje dat steeds heen en weer moet rijden is niet heel bevordelijk voor het milieu.

Hoe werkt het?

De See My Fit-functie maakt gebruik van Augmented Reality (AR). Hierdoor kunnen wij als online shopper zien hoe een kledingstuk op verschillende modellen en lichaamstypen staat. Nog niet ieder kledingstuk maakt gebruik van deze functie, maar ASOS werkt er hard aan om steeds meer kledingstukken toe te voegen.

Als je naast het item de button met See My Fit ziet staan, kun je kiezen voor een ander model. Vervolgens word je doorgestuurd naar een tab waar je modellen met verschillende maten, lengtes en breedtes ziet. Kies voor het model dat jij linkt aan jouw lichaamstype en tada, je weet welke maat je moet bestellen!

ASOS toont hoe kleding staat bij verschillende lichaamstypen
ASOS toont hoe kleding staat bij verschillende lichaamstypen

 

In het vervolg weten we meteen welke maat we moeten bestellen én of dat jurkje überhaupt bij ons figuur gaat passen.

Lees ook: Deze 3 modehuizen steunen een goed doel dus haal je geld maar al boven

Cosmopolitan

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
ASOS toont hoe kleding staat bij verschillende lichaamstypen
Sluiten