Jutta
Jutta Entertainment 27 jan 2019

Eindelijk: je kan nu de artiesten die je haat blokkeren op Spotify

Iedereen heeft wel van die artiesten waarvan je de muziek haat. Haat ja! Zodra er een nummer passeert, skip je het liefst meteen door naar het volgende liedje. We feel you en ook Spotify snapt dit probleem … en lost het op want vanaf nu kun je bepaalde artiesten blokkeren op Spotify. Dus doei, R.Kelly en Chris Brown! 

Artiesten blokkeren op Spotify

Soms zet je even een random afspeellijst op zonder erbij na te denken en de kans bestaat dat daar muziek tussenzit van artiesten die je niet kunt uitstaan. Artiesten die vals zingen, die nummers jatten of die vrouwen lastigvallen, bijvoorbeeld. Spotify bespaart je nu de moeite van het zappen en komt met een nieuwe functie.

Het is eindelijk mogelijk om artiesten te blocken en dat allemaal dankzij de hashtag #MuteRKelly. Die ging viral na de vele heftige beschuldigingen tegen R.Kelly. Spotify besloot dus om liedjes van R.Kelly te muten en deze functie is nu ook mogelijk bij andere artiesten.

Kleine disclaimer over duetten

Nu heb je misschien een lijstje klaarliggen met artiesten die je liever op mute zet. IJverig van je, maar de functie is voorlopig alleen beschikbaar op de mobiele app en nog niet op je computer.

En dan nog dit: het kan toch gebeuren dat je gehate artiest opeens opduikt. Als een zanger of zangeres heeft meegewerkt aan een ander nummer dat niet van hem is, kan het zijn dat het liedje gewoon wordt afgespeeld. Er is dus een kleine kans dat je oren alsnog getergd worden door de rotzooi van die artiest, maar dat ene nummertje kun je zelf nog wel doorspoelen, you got this.

PS: NSMBL is er nu ook elke vrijdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Reageer op artikel:
Eindelijk: je kan nu de artiesten die je haat blokkeren op Spotify
Sluiten