Karlijn
Karlijn Love & Life 14 apr 2019

Deze app zorgt ervoor dat je niet te veel zult drinken (of toch proberen)

De grootste leugen op aarde: ik hou het bij één drankje en daarna ga ik naar huis. Herinner jij je de laatste keer nog dat dit lukte? De oplossing op dit first world problem is niet zo onhaalbaar, want in Australië is er een app bedacht die ervoor zorgt dat je niet te veel zult drinken.

Je maakt de afspraak ‘één drankje en dan naar huis’ met jezelf, maar voor je het weet loop je (behoorlijk gaga) naar de bar voor je vijfde ronde. Niet getreurd, het overkomt iedereen weleens. De switch tussen ‘denk aan morgen, voorkom een kater’ en ‘je leeft maar één keer, ga ervoor’ is altijd bijzonder snel gemaakt. En de volgende ochtend heb je er uiteraard spijt van.

Een app die zorgt dat je niet te veel drinkt

Deze soort ongeplande chill-avonden zijn erg gezellig, maar tegelijkertijd ook heel slecht voor je lichaam (kater, duh) en onze portemonnee. Iedereen heeft wel die ene moederkloek van een vriend of vriendin in de groep, die ervoor zorgt dat iedereen op tijd en veilig naar huis gaat.

Maar deze moederlijke persoon is er niet altijd bij en daarom is er nu een app die je op het rechte pad houdt. Hallelujah! Jouw gebeden zijn verhoord. Op de Victoria Universiteit in Australië hebben onderzoekers een app ontwikkeld die ervoor zorgt dat je op tijd naar huis gaat en niet te veel drinkt.

De app laat je ieder uur een paar vragen beantwoorden, bijvoorbeeld hoeveel je hebt gedronken en wanneer je van plan bent om naar huis te gaan. Gebaseerd hierop krijg je sms’jes binnen die je herinneren aan je oorspronkelijke plan. De app is bedoeld voor Australische studenten om bingedrinken te voorkomen.

Gek genoeg krijgt de app een naam die wij nuchter al bijna met dubbele tong uitspreken, namelijk ‘Mobile Intervention for Drinking in Young People’. Ontwikkelaar Megan Lim legt in het kort uit waar de app voor dient. ‘Dit systeem vertelt mensen niet dat ze niet mogen drinken, maar het biedt hen een optie aan om hun drinkgedrag binnen de perken te houden. Daarnaast kan het er bijvoorbeeld ook voor zorgen dat ze zeker niet dronken achter het stuur kruipen.’

Nog even geduld

Helaas moeten we nog even wachten op deze geniale app. De testfase is nu gestart in Australië en die duurt minstens twee jaar. Als het concept aanslaat en ervoor zorgt dat de studenten daadwerkelijk minder drinken, dan wordt de app ook beschikbaar in andere landen. Tot die tijd moet je blijven geloven dat het bij één drankje zal blijven. #surething

HappiJar verzamelt al je mooiste momenten voor wanneer je je depri voelt

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Style Today

Reageer op artikel:
Deze app zorgt ervoor dat je niet te veel zult drinken (of toch proberen)
Sluiten