Alex
Alex Liefde & Seks 31 aug 2019

Iedereen denkt er weleens over na: zo begin je aan anale seks

Voor sommige vouwen is anale seks de kers op de taart: een kleine traktatie die iets wat al lekker was nog beter maakt. Voor anderen is het een no-go dat een penis een andere afslag neemt dan normaal. Maar geef maar toe, ook jij denkt er weleens aan. En dat is helemaal oké, want anale seks kan hartstikke leuk zijn. Tenminste, als je het goed aanpakt. 

5x doen voor anale seks

Ongeveer een derde van de vrouwen heeft ervaring met anale seks, maar dat betekent niet per se dat jij openstaat voor een sterrenjacht. Als je nieuwsgierig bent, maar geen idee hebt waar te beginnen is dit artikel iets voor jou. Hier zijn vijf dingen waar je rekening mee moet houden.

1. Maak het schoon down-under

Zorg ervoor dat je voor en na anale seks een grondige schoonmaakactie houdt en laat je partner nooit van anale naar vaginale seks gaan. Van de endeldarm terug naar de vagina springen kan een ernstige infectie veroorzaken.

2. Voorkom tranen van de pijn

Maak je je zorgen of het wel past? Doe het rustig aan en probeer eerst eens een vinger of buttplug. Anale seks is een soort sport, dus zorg voor een goede warming-up. Daarna kun je losgaan en genieten.

3. Gebruik glijmiddel

Maak het jezelf comfortabel en onthoud dat glijmiddel je beste vriend is. In tegenstelling tot de vagina wordt de achterdeur namelijk niet direct vochtig.

4. Maak de weg vrij

Een klysma is altijd een optie, maar je kunt het best van tevoren even naar de wc gaan.

5. Praat tijdens de daad

Yup, praten met je partner is een must. Seks moet altijd bespreekbaar zijn met je bedpartner. Als seks skiën is, dan is anale seks de reuzenslalom. Een technische discipline waarbij het gaat om oefenen, oefenen, oefenen. Dus kijk of jullie op één lijn zitten en bespreek ‘t. En onthoud: anale seks moet plezierig zijn voor jullie allebei.

Meer sekstips?

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Iedereen denkt er weleens over na: zo begin je aan anale seks
Sluiten