Amper matches? Misschien zit je te vaak op Tinder.

Je swipet naar links of je swipet naar rechts: we zijn intussen al jaren bekend met het concept. Je zou denken dat meer tijd doorbrengen op Tinder je ook meer matches oplevert. Think again: te veel swipen werkt in je nadeel.

Melanie Schilling van het Britse datingprogramma ‘Married at First Sight’ ging op onderzoek. Hoe kan het nu dat je zo vaak naar rechts swipet, maar zelden echt matcht met iemand? Het heeft natuurlijk deels te maken het feit dat de vrouw in kwestie jou gewoon niet leuk vindt, maar net als vele social media-apps werkt ook Tinder met algoritmes die bepalen hoe hoog je geplaatst wordt.

Waarom te lang Tinderen niet werkt

Tinder houdt dus bij hoe actief je bent. Ben je té actief, dan bestempelt de app je als een zogenoemde overdater. Deze mensen willen vaak zo veel mogelijk matches, maar gaan zelden over tot interactie. Zodra ze je herkennen als overdater, wordt je profiel minder zichtbaar. Dit is natuurlijk heel verwarrend, want je zit net op Tinder om te kunnen daten. Ook heeft de app geen duidelijke richtlijnen opgesteld voor overdaters en doorsnee gebruikers.

Er zijn overigens veel sceptici over de effectiviteit van de app. Velen zien het slechts als een hookup-app om een snelle scharrel te scoren. Lang niet iedereen gebruikt de app zo, maar Tinder heeft wel die reputatie. En dat is ook de reden waarom Tinder je als een hongerige wolf ziet als je lang op zoek gaat naar matches, zonder dat je met reeds gekoppelde vrouwen contact houdt.

De sleutel tot succes

Minder swipen of slechts één moment van de dag kiezen is natuurlijk de allerbeste oplossing. Het schijnt dat zondagmiddag rond 13u00 het beste moment is om te matchen met iemand. Er zijn ook nog drastischere stappen die je kunt ondernemen.

  • Reset je profiel. Hiermee raak je wel alle matches kwijt. Het kan zijn dat Tinder je profiel nog een kleine week verstopt, maar zodra jij je beter aan de gedragsregels houdt, zal de app je stilaan weer omhoog plaatsen.
  • Verwijder alle foto’s van je account en vervang ze door nieuwe foto’s die je nog niet eerder hebt gebruikt. Alleen op deze manier trick je Tinder en denken de algoritmes dat jij iemand nieuw bent.
  • De laatste truc is misschien wat overdreven, maar je kunt je oude profiel ook helemaal verwijderen en met een nieuw Facebookprofiel starten. Besef wel dat je nieuwe Facebookprofiel een significant aantal vrienden moet hebben. Zodra het op een fake account lijkt, zal Tinder je direct blokkeren. Het is dus veel moeite voor waarschijnlijk relatief weinig resultaat, maar het kan je wel een leuk experiment opleveren!

Manners

Reageer op artikel:
Amper matches? Misschien zit je te vaak op Tinder.
Sluiten