Sarie
Sarie Food 14 aug 2018

Lekker & gezond: alternatieven voor je favoriete snacks

Je ligt in de zetel naar tv te kijken na een lange dag en neemt er tijdens de reclame een zak chips bij. Je belooft jezelf dat je hem dit keer niet volledig opeet maar voor je ‘t weet zit je al aan de bodem van de zak. We’ve all been there! Met deze 5 alternatieven voor je favoriete snacks hoef je je niet meer zo schuldig te voelen als je weer eens net te veel gesnackt hebt. 

IJs

Vervang die pot roomijs door een pot yoghurtijs, froyo voor de cool kids. Het is caloriearm en bevat calcium, vitaminen én mineralen. Je kunt het ondertussen al in verschillende smaken kopen en ook door diverse combinaties van toppings toe te voegen kun je ervoor zorgen dat je froyo je niet snel zal vervelen.

gezonde snacks

Maar ook voor iedereen die nu al walgt bij de gedachte aan yoghurtijs is er een alternatief. Schep een beetje ijs in een klein kommetje in plaats van de hele pot bij jou te nemen. Na een tijdje wordt je het echt wel beu om continu over en weer te lopen van je vriezer naar de zetel voor enkele extra schepjes ijs, lazy ass die je bent.

Milkshake

Neem afscheid van milkshakes en zeg hallo tegen de wondere wereld van de smoothies. Ten eerste zijn er immens veel smoothie-variaties. Je kunt ze daarnaast ook ‘s ochtends, ‘s middags en ‘s avonds drinken. Ten slotte zitten ze vol vitaminen en heb je het gevoel dat je een echte health guru bent.

gezonde snacks

Chips

Je kunt natuurlijk voor groentechips gaan, maar als je niet zo’n fan bent van pastinaak en vergeten groenten, kun je ook voor popcorn gaan. Natuurlijk niet de soort die blinkt van het suikerlaagje maar wel gezouten popcorn.

Gooi wat zonnebloem- of kokosolie samen met maïskorrels en een snuifje zout in een pan met deksel en wacht even tot de corn gepopt is. Naast zout kun je ook paprika-poeder of andere kruiden toevoegen.

gezonde snacks

Snoepjes

Aan alle zoetekauwen die het nooit kunnen houden bij één snoepje: probeer eens wat gedroogd fruit. In de meeste supermarkten kun je deze lekkernij tegenwoordig al kopen, maar als je jezelf echt eens wilt verwennen kun je ook op de markt terecht voor een heerlijke portie gedroogd fruit. Zowat elk fruit is ook beschikbaar in gedroogde vorm dus je vindt sowieso iets dat je bevalt.

gezonde snacks

Chocolade

Oké, bij deze krijg je nog steeds je dagelijkse reep chocolade. Smelt de chocolade, neem er wat aardbeien bij en doop ze in de chocolade. Heerlijk simpel. Ook banaan, appel en druiven zijn heerlijk in combinatie met chocolade.

gezonde snacks
Reageer op artikel:
Lekker & gezond: alternatieven voor je favoriete snacks
Sluiten