Jutta
Jutta Beauty 22 jul 2018

Van afvallen word je niet gelukkig, hier zijn wat alternatieven voor je dieet

Men neme een bikini en men hebbe een lijf et voilà: een bikinilijf. Meer is er niet nodig voor een chille zomer op het strand, en toch is zowat de helft van de wereldbevolking al maanden op dieet. Gelukkig ga je daar niet van worden, dus stop met afvallen en ga lekker genieten deze zomer. 

Dit jaar alleen al googelden we met z’n allen meer dan 25.000 keer ‘afvallen’. We willen daar op het internet graag schema’s voor vinden, we zoeken tips om af te vallen op slechts dertig dagen of zelfs een week en we doen het het liefst zonder te diëten.

afvallen zonder dieet

De dieetgoeroes van deze wereld spelen daar natuurlijk handig op in door blogs vol te schrijven over hun geweldige puntensysteem en (veel te dure) producten. Versta ons niet verkeerd: als je echt wilt afvallen mag dat natuurlijk, en dan kunnen wij je alleen maar aanmoedigen om een gezond gewicht te bereiken.

Voor de meeste meisjes en jongens geldt echter dat ze gewoon een knopje in hun hoofd moeten omdraaien om content te leren zijn met hun lijf. Body positivity weet je wel. Wij geven je wat alternatieven voor afvallen.

Doei mainstream beauty standards: 10 échte Instagram-accounts

Je buikvet aanpakken

Krijg jij een paar rimpels in je buik zo gauw je neerzit en lijk je zwanger na een lekker diner? Goed nieuws: met uitzondering van die Victoria’s Secrets-modellen hebben we dat allemaal. Hou je dus vooral niet in tijdens het eten en wees dankbaar dat dat laagje vet je buikspieren beschermt.

Draag lekker crop tops en gooi tijdens een avondje uit je prachtige, vrouwelijke buik in de strijd. ‘Hips don’t lie’ zingt Shakira en dat geldt ook voor die buik: hier danst een levensgenieter. En zijn dat niet de leukste mensen op aarde? Overigens: wij hebben nog nooit een buikdanseres gezien zonder buik, dus kronkelen maar!

Afvallen door water te drinken

Een van de bekendste dieettips: drink water, like lots of it. Dat is natuurlijk heel erg goed voor je lichaam (ook wanneer je niet op dieet bent) dus we raden dit ten stelligste aan. Toch kun je even goed een paar glazen wijn drinken: dat bestaat voor een groot deel uit water, maar bevat daarnaast een ander ingrediënt waar je baat bij hebt: vreugde.

Afvallen zonder dieet

Als je het lijf van Pascale Naessens hebt en alleen kookt met je eigen kookboeken, dan heb je inderdaad geen dieet nodig om een paar kilo’s te verliezen. Als je echter het lijf van een regular meisje hebt dat bovendien niet kan koken is dat heel wat moeilijker. En dat weten wij uit ervaring.

Wil je toch echt afvallen zonder een streng voedingsschema, dan is het systeem van onze collega misschien iets voor jou: FDH. Moeilijk is het niet, doe gewoon wat de letters zeggen: Fret Den Helft. Wij probeerden het, en het werkte voor geen meter. Verrassing, right?

Geen zin om je leven te laten verpesten door een halve hamburger en slechts één opschepronde bij de barbecue? Fret dan je gebruikelijke portie en geniet van het leven, mens.

Wauw: dit merk toont modellen met striemen, cellulitis en een handicap

Reageer op artikel:
Van afvallen word je niet gelukkig, hier zijn wat alternatieven voor je dieet
Sluiten