Lesley
Lesley Food 12 mei 2019

Op zoek naar inspiratie in de keuken? Dit zijn 5 lekkere alternatieven voor aardappelen, rijst en pasta

Wij zouden wel elke dag frietjes, spaghetti of risotto kunnen eten, maar blijkbaar zijn frietjes niet zo heel gezond (huh???) en elke dag spaghetti wordt ook best saai. Daarom stellen wij je hier 5 alternatieven voor aardappelen, rijst of pasta voor.

1. Quinoa

Dit superfood klinkt je waarschijnlijk bekend in de oren, want het is allang hét ingrediënt om overal bij te voegen. Terecht wel, want quinoa bevat heel veel eiwitten én is glutenvrij. De zaadjes kunnen ook perfect dienen als vleesvervanger of als vervanger voor brood, door er bijvoorbeeld crackers van te maken kopen.

2. Zoete aardappel

Je zou denken dat zoete aardappel familie is van de gewone aardappel, maar dat is helemaal niet zo. Zoete aardappelen zijn namelijk groenten en gewone aardappelen zijn dat niet. Van deze oranje groente kun je heel gemakkelijk frietjes maken. Perfect dus wanneer je écht zin hebt in iets vettigs, maar een alternatief zoekt.

alternatieven aardappelen rijst pasta

3. Freekeh

Freekeh is een tarwe en behoort, net zoals quinoa, tot de superfoods. Omdat dit een graan is, bevat het wel gluten, maar het is wel ongelofelijk rijk aan mineralen. Deze Midden-Oosterse graansoort is niet enkel een alternatief voor aardappelen, rijst of pasta, maar ook voor couscous.

4. Spelt

Verder is ook spelt een graan dat dicht aanleunt tegen een gewone tarwe. Je kunt spelt perfect combineren met ontbijt, lunch, diner en zelfs dessert. Eigenlijk is het een ideale vervanger van alles waar normaal gewone tarwe inzit. Probeer bijvoorbeeld speltpasta die je in de winkel vindt of maak deze speltwafels met fruit een keer.

alternatieven aardappelen rijst pasta

5. Kikkererwten

Kikkererwten zijn peulvruchten die voor vegetariërs de ideale vervanger van vlees zijn omdat ze heel wat ijzer en eiwitten bevatten. Je kunt er lekkere hummus van maken of de erwtjes combineren met een salade, tajines, falafelballetjes of zoete aardappel.

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Op zoek naar inspiratie in de keuken? Dit zijn 5 lekkere alternatieven voor aardappelen, rijst en pasta
Sluiten