Lesley
Lesley Travel 11 jul 2018

Vergeet Parijs en Barcelona: 10 alternatieve citytrips in Europa

Ook dringend nood aan vakantie, maar geen zin in het zoveelste bezoek aan het Louvre of de Ramblas? Laat je dan inspireren door deze tien alternatieve citytrips in Europa!

1. Tallinn, Estland

Krap bij kas? Overweeg dan zeker Tallinn. De historische hoofdstad van Estland ligt aan de Baltische Zee en is een goede keuze voor als je niet al te veel geld wilt uitgeven.

alternatieve citytrips

2. Dresden, Duitsland

Deze stad in het oosten van Duitsland is een goed alternatief voor Berlijn of Praag. De wat kleinere stad is na de Tweede Wereldoorlog langzaam heropgebouwd en heeft een hele hoop mooie parken en historische plaatsen in de aanbieding.

alternatieve citytrips

3. Boekarest, Roemenië

De hippe Roemeense hoofdstad ligt wat verder weg, maar is de trip meer dan waard door haar levendige sfeer en geschiedenis. Je kunt Boekarest het best bezoeken in de herfst, wanneer het er niet zo heet meer is. Ook fijn: eten, drinken en uitgaan zijn er erg betaalbaar. Leggo!

alternatieve citytrips

4. Graz, Oostenrijk

Als je Wenen al hebt gezien is deze tweede grootste stad in Oostenrijk een goede keuze. Ook hier is de historische sfeer volop aanwezig wanneer je door de straten wandelt of één van de gezellige marktjes bezoekt.

alternatieve citytrips

5. Tbilisi, Georgië

Misschien is Georgië niet de eerste bestemming die in je opkomt wanneer je je citytrip aan het plannen bent, maar haar hoofdstad is zeker leuk om geweest te zijn. Doordat het land geregeerd werd door de Russen en Perzen zijn er veel historische plaatsen. De stad staat verder bekend om de vele wijnbars, die ook een bezoekje waard zijn.

alternatieve citytrips

6. Saint-Paul-de-Vence, Frankrijk

Dit middeleeuwse stadje dat omringd is door een muur, ligt hoog op een heuvel in de Franse Riviera. Je kunt er heerlijk wijn drinken terwijl je geniet van het prachtige uitzicht. De hotels zijn er doorgaans wel wat prijziger, maar er zijn ook leuke budgetopties.

alternatieve citytrips

7. Göteborg, Zweden

In deze kleurrijke, levendige stad kun je een hele hoop attracties bezoeken. Je kunt er ook goed koffie drinken én shoppen. Ideaal voor wie eens wat anders wil zien dan Stockholm.

alternatieve citytrips

8. Riga, Letland

Deze Instagram-waardige stad wordt ook wel het Parijs van het oosten genoemd en ligt aan de Baltische Zee. In de stad vind je mooie art nouveau architectuur, oude houten gebouwen en een middeleeuwse binnenstad. Een bezoekje vol cultuur, dus.

alternatieve citytrips

9. Portofino, Italië

Dit vissersdorpje ligt aan de Italiaanse Riviera en staat bekend om haar kleurrijke huisjes, kliffen en mooie uitzichten op zee. Je zou een auto kunnen huren om langs de kust te rijden en andere kleine dorpjes te bezichtigen. Vergeet in ieder geval zeker niet om van de Italiaanse keuken te genieten.

alternatieve citytrips

10. Lagos, Portugal

Om de drukte van Lissabon te vermijden kun je deze prachtige stad mét strand bezoeken aan de Atlantische Oceaan. Prima keus als je nog wat zonnestraaltjes wilt meepakken in de herfst.

alternatieve citytrips

Liever een écht verlaten locatie? Op deze plekken zeg je écht vaarwel tegen massatoerisme.

9 verlaten locaties voor de bucketlist van de échte avonturiers

Refinery29

Reageer op artikel:
Vergeet Parijs en Barcelona: 10 alternatieve citytrips in Europa
Sluiten