Is AliExpress betrouwbaar? 5 tips om veilig te bestellen

Je ziet ‘m de laatste tijd overal opduiken: de Chinese megawebshop AliExpress. Bijna alles wat je er bestelt is spotgoedkoop, dus zou je vermoeden dat veel dingen van slechte kwaliteit zijn. Natuurlijk komt dat voor, maar het hoeft zeker niet zo te zijn. Je kunt er voor goede prijzen hele fijne dingen scoren – maar hoe weet je nu of een verkoper op AliExpress betrouwbaar is?

Is AliExpress betrouwbaar?

AliExpress bestaat net als bijvoorbeeld eBay uit shopjes van heel veel verschillende verkopers. Niet elke verkoper is even betrouwbaar: sommige mensen verkopen nepproducten of gebruiken misleidende foto’s. AliExpress is hier streng op, en verwijdert dit soort shops zodra ze ontdekt worden. Al verhindert dat sommige verkopers niet om een nieuwe shop te openen en het opnieuw te proberen. Kijk daarom altijd goed naar de ratings en het aantal bestellingen.

is AliExpress betrouwbaar

1. Let altijd op de ratings

Dankzij het feedbacksysteem waar AliExpress mee werkt is het heel eenvoudig om jezelf goed in te lezen voordat je iets koopt. Persoonlijk bestellen we zelden iets dat nog geen feedback heeft ontvangen. De gemakkelijkste manier om goede producten te vinden? Zoek in de shop of categorie door de producten te ordenen op ratings. De producten met de meeste positieve beoordelingen komen dan bovenaan te staan. Dat is een goede indicatie dat een verkoper op AliExpress betrouwbaar is, want zo weet je zeker dat veel andere mensen hier besteld hebben, hun pakketje hebben ontvangen en er tevreden over waren!

2. Kijk bij kleding altijd naar user-foto’s

Vooral bij kleding is het een goed idee om onder het feedback-tabje te kijken, er is namelijk een grote kans dat er tussen de feedback foto’s staan van andere gebruikers die dat kledingstuk al hebben besteld. Dan kun je meteen zien hoe een kledingstuk op ‘echte mensen’ staat, aangezien de foto’s op AliExpress toch vaak een onrealistisch beeld scheppen. Hier kom je er ook snel genoeg achter of de stof al dan niet van goede kwaliteit is, of de pasvorm is wat je ervan verwacht en welke maat je het beste kan bestellen.

is AliExpress betrouwbaar

3. Niet goed? Geld terug

AliExpress is enorm alert op de eerlijkheid van hun verkopers. Ze hebben dan ook een briljante klantenservice. Is iets wat je hebt besteld niet of veel te laat aangekomen? Of is het totaal niet wat de foto’s en de omschrijving beloofden? Maak hier dan bij je bestelgeschiedenis een melding van. AliExpress zorgt ervoor dat jij en de verkoper er samen uitkomen. Als jij het niet eens bent met de oplossing van de verkoper (om bijvoorbeeld de helft van je geld terug te geven), zal AliExpress ingrijpen en een passende oplossing bieden, wat meestal betekent dat je het volledige aankoopbedrag terugkrijgt.

4. Je kan gewoon met iDeal betalen

Vind je het toch nog eng om online je creditcardgegevens in te vullen? Op AliExpress kun je sinds een paar maanden gewoon met iDeal betalen. Hoe doe je dat? Bij het afrekenen kun je kiezen om met creditcard te betalen, maar er staat ook een optie om ‘other‘ te selecteren. Daaronder vind je iDeal!

is AliExpress betrouwbaar

5. Verzendtijd

Je hoort vaak horrorverhalen over bestellingen bij AliExpress die pas máánden later aankomen. Vroeger was dit inderdaad zo, maar we merken dat de verzendtijd steeds korter wordt. AliExpress werkt in veel landen samen met de postdienst. Daardoor kan de verzendtijd flink worden verkort en is je pakketje er in de meeste gevallen binnen twee of drie weken. Duurt het echt te lang voordat je pakketje aankomt? Dan kun je het melden en zorgt AliExpress dat je je geld terugkrijgt.

Veel shopplezier!

Reageer op artikel:
Is AliExpress betrouwbaar? 5 tips om veilig te bestellen
Sluiten