Jutta
Jutta Travel 15 sep 2019

Een Airbnb in Rotterdam (voor het songfestival)? Dit zijn er drie héle leuke

Het duurt nog even voor het zover is, maar om nog een slaapplek te regelen moet je snel zijn. Wij vonden drie keer een prachtige Airbnb in Rotterdam, om te overnachten tijdens het songfestival!

De vijfenzestigste editie van het extravagante feest vindt volgend jaar in Rotterdam plaats, nadat de Nederlander Duncan Lawrence de finale van het Eurovisiesongfestival won. Zet de volgende data alvast in je agenda: de halve finales zijn op dinsdag 12 en donderdag 14 mei, en de grote finale vindt plaats op zaterdag 16 mei. En nu het zo dichtbij is, wil je daar bij zijn!

Overnachten in Rotterdam tijdens het songfestival

Nu we de datums weten, is het hét moment om een slaapplek in Rotterdam te fixen. Een Airbnb in Rotterdam is natuurlijk ideaal om na het grote liedjesfestijn een lekker bed in te kunnen rollen. In deze drie Rotterdamse Airbnb’s wil je sowieso slapen, ook wanneer het feest voorbij is.

Airbnb in Rotterdam 1. woonboot in de haven

Dit is geen Airbnb voor landrotten! Deze woonboot met sfeervol appartement nodigt wel uit om na een spectaculaire avond vol zang en dans bij te komen. De historische woonboot van host Petra heet Veinard, wat ‘geluksvogel’ betekent. Je vind de bijzondere slaapplek in de Leuvehaven.

Airbnb in Rotterdam: woonboot Airbnb in Rotterdam: woonboot

Je krijgt hier een echte scheepservaring. De boot is bijna 40 meter lang en 5 meter breed en kan door de golven soms een beetje bewegen. Lekker als je een kater hebt, right? 😉 De kleurrijke ruimte is licht en van alle gemakken voorzien. Met de fiets bereik je in +- 15 minuten de eventlocatie en dat maakt deze woonboot de perfecte uitvalsbasis voor het Songfestival.

2. Vrolijke kubuswoning

Wie deze bijzondere huizen ziet, denkt meteen aan Rotterdam, waar ze een heuse toeristische attractie vormen voor menig architectuurliefhebber. En voor iedereen die van mooie plaatjes op z’n Insta-feed houdt natuurlijk. Hoe tof is het dat je in deze iconische bouwwerken ook kunt overnachten?

Airbnb in Rotterdam: kubuswoningen

De Kubuswoningen – voor de geïnteresseerden: de bouwstijl heet structuralisme – bevinden zich pal in het centrum.

Niet alleen vanbuiten is het huis spectaculair. Binnen vind je grote hoeken, veel licht en genoeg ruimte om je eigen Songfestival-act op te voeren. Ook vanuit deze woning sta je in een kwartier tussen alle fans op de locatie van het Songfestival. De metro en trein neem je immers vlak voor de deur.

3. Appartement in Rotterdams herenhuis

Dit bijzondere appartement in een typisch Rotterdams herenhuis ligt net achter het centraal station. Ideaal, want dan stap je zo in de trein of metro.

Airbnb in Rotterdam: B&B Waleburg

Het appartement heeft een eigen prachtige keuken en openslaande deuren naar een grote, rustige tuin. Na een lange dag meezingen bij de internationale muziekoptredens, staat er in deze B&B de volgende ochtend een uitgebreid ontbijt klaar. De Airbnb is ook zeer geschikt voor wie wat langer in Rotterdam wil blijven om de stad beter te leren kennen.

Ondanks de centrale ligging zit je in een rustige wijk in Rotterdam Noord en geniet je door de groene tuin en het knusse terras van een bijzondere home away from home.

Meer leuke Airbnb’s? 

Roomed

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Een Airbnb in Rotterdam (voor het songfestival)? Dit zijn er drie héle leuke
Sluiten