Tessa
Tessa Liefde & Seks 23 jan 2020

Dit is wat je moet doen als je afstand wilt nemen van je ex

Misschien stuurt je ex iedere dag nog een appje of belt hij/zij je weleens midden in de nacht op. Afstand nemen van je ex (op een normale manier) kan knap lastig zijn. Daarom vertellen wij je wat je moet doen als je echt door wilt gaan met je leven.

Of je nu een relatie van vijf jaar of drie maanden hebt gehad, een ex blijft altijd een lastig verhaal. Maar het is al helemaal lastig als jij verder wilt met je leven en je ex je nog maandenlang terug probeert te winnen. Ugh. 

Als jij daar totaal geen behoefte aan hebt, maar je ex de (stille) hints totaal niet begrijpt of het gewoon heel moeilijk heeft om jou los te laten, is dat heel vervelend. Dit kan je doen om duidelijk te maken dat het over en uit is.

1. Geef geen gemengde signalen

Een goed begin is het halve werk: stuur geen gemengde signalen naar je ex. Met gemengde signalen bedoelen we dat je het één zegt en het ander doet. Dit geeft je ex valse hoop en hierdoor blijft hij als een hondje achter je aan lopen.

Denk na voordat je die telefoon opneemt als je ex belt of antwoord niet meteen bij een nieuw berichtje. Als je dit wel doet kan het lijken alsof je nog wél geïnteresseerd bent. Laat die ringtone volgende keer dus lekker helemaal afgaan.

Heel duidelijke gemixte signalen bestaan natuurlijk ook. “Ik wil best vrienden blijven” is een uitspraak die je écht moet vermijden. Ook al voelt het misschien hard om te zeggen dat je geen contact meer wil, dit is wel het beste om te doen.

2. Verbreek het contact

Het beste medicijn om van je ex af te komen is om gewoon geen contact meer met elkaar te hebben. Dit geeft jullie beiden de mogelijkheid om door te gaan met jullie leven. Laat alle negativiteit los (zoals woede en frustraties). Als je je ex wat ruimte geeft door geen contact met elkaar te hebben, geeft je hem of haar de kans om de break-up een plaats te geven.

3. Vertel wat je plan is

Een goed advies is om te vertellen wat jouw ideeën zijn over de break-up en wat je plannen zijn voor de toekomst. Wees eerlijk en geef aan dat je niet toe bent aan een relatie met hem of haar en geef elkaar de ruimte.

4. Blijf trouw aan jezelf

Het belangrijkste is dat je trouw en eerlijk naar jezelf blijft. Ja, het is even pittig, maar je moet je eigen mening vasthouden. Een break-up is altijd stressvol en er gaan zeker momenten zijn waarop je je afvraagt of je wel de juiste beslissing hebt genomen.

Wees sterk op die momenten en ga in een moment van zwakte niet zelf naar je ex sturen of bellen. Bel liever een vriendin, zij kan je dat domme idee meteen uit je hoofd praten en je helpen om te focussen op je eigen toekomst.

Het is moeilijk om de band met je ex te beëindigen, zeker na een lange relatie, maar: you can do this. 

Lees ook: 10 dingen die je wilde weten vóór je eerste break-up

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Dit is wat je moet doen als je afstand wilt nemen van je ex
Sluiten