Lesley
Lesley Love & Life 4 jan 2019

BRB – deze 9 afkortingen gebruikte je sowieso als je op MSN zat

We dragen MSN Messenger voor altijd in ons hart, al kijken we ook een beetje beschaamd terug op alle pijnlijke momenten. Denk: je zeventien keer af- en aanmelden om de aandacht van je crush te krijgen, de ellenlange nicknames en emo quotes en de 87 buzzers die je na elkaar verzond. Om over dat MSN-taaltje nog maar te zwijgen. Deze termen gebruikte je (helaas) sowieso, oh ja enne, #nwly, lieve NSMBL-lezertjes. 

HVJ

Om maar meteen met een klepper van jewelste te starten: ‘hvj’ ofwel ‘hou van jou’, want voor degenen van wie je zielsveel houdt wil je natuurlijk niet de moeite doen om drie woorden voluit te typen.

BRB

Be right back, want stel je eens voor dat de ander zich afvraagt waar je uithangt als je de volle twee minuten weg bent om chips te gaan bijvullen.

NWLY

Never wanna lose you, al zijn we de helft van de mensen tegen wie we die woorden uitspraken wel uit het oog verloren. Oeps.

cv?

Véél cooler dan ‘alles goed?’. En je bewijst er ook nog eens mee dat je de volle twee woorden Frans kunt.

Cammen?

Vooral leuk wanneer je crush dat voorstelde. Waarop jullie allebei awkward naar elkaar zaten te staren. Anyways, beste twee minuten van je dag.

Thx

Deze wordt af en toe nog wel eens gebruikt, maar was in de MSN days echt op zijn hoogtepunt. Je kon niet alleen Frans, maar ook Engels. #multilinguïst

BFF

Of als je de lame variant gebruikte en niet wist dat ‘forever‘ in één woord geschreven werd (guilty): BFFE. Best friend for ever dus.

Suc6

Bah, letters. Doe ons maar cijfers. Waarschijnlijk in een soortgelijke zin gebruikt: “Suc6 MeT jE tOeTs MoRgEn xxx.”

W8 ff

Of geïnspireerd op het Ketnet-programma: W817.

En al die termen knalde je door elkaar in je conversaties, omgeven door boysband-posters en lavalampenThose were the days, kiddo.

Deze 11 pronkstukken waren onmisbaar in je tienerkamer

Reageer op artikel:
BRB – deze 9 afkortingen gebruikte je sowieso als je op MSN zat
Sluiten