Jutta
Jutta Travel 8 mei 2019

Je kunt logeren in een aardappel-Airbnb en die verdient een plekje op je bucketlist

Iedereen die altijd al eens wilde logeren in een aardappel – wait … what? Het stond niet bepaald op onze bucketlist, maar nu je effectief kunt overnachten in een aardappel-Airbnb zeggen we zeker geen nee. Because aardappel. 

De aardappel-Airbnb is helaas niet echt gemaakt van aardappelen, maar hij ziet er wel uit als een nogal groot uitgevallen patat.

aardappel-Airbnb

Vroeger lag het ding achterop een vrachtwagen en reed het Amerika rond om Idaho’s aardappelen te promoten. Op die truck ligt ondertussen een nieuwe aardappel, en dus werd de vorige viertonner afgedankt en in een veld gegooid en omgedoopt tot het Big Idaho Potato Hotel.

De aardappel-Airbnb

De enorme aardappel is gemaakt van glasvezel en staal, maar dat wil niet zeggen dat je er in primitieve omstandigheden moet overnachten. Binnenin vind je een op maat gemaakt knus tweepersoonsbed, elegante roze zeteltjes en een wandrekje dat wij zo in onze living zouden willen hangen. Ook aan plantjes werd gedacht (en die moet jij gelukkig niet in leven proberen houden).

aardappel-Airbnb
Foto: Otto Kitsinger/AP Images voor de Idaho Potato Commission

Volgens de website van het aardappelhotel kun je op het terrein genieten van een spa, staat er een koe in je achtertuin en is er ook een mini-koelkast om aan al je snackbehoeften te voldoen.

Nog enkele weetjes over dit unieke verblijf:

  • Het zou zevenduizend jaar duren voor zo’n grote aardappel volgroeid is
  • In de reuzenaardappel passen ongeveer twintigduizend echte aardappelen
  • Hij weegt 802 keer meer dan de grootste aardappel die ooit gekweekt werd
  • Je kunt er meer dan twintigduizend porties aardappelpuree van maken …
  • … en 1 miljoen frietjes.

Sta je te trappelen om naar Idaho te vertrekken? Weet dan dat Idaho nogal ver is én dat je vlotjes 300 euro per nacht mag dokken voor dit schatje van een patatje. Weet echter ook dat er geen betere manier bestaat om je liefde voor patatten uit te drukken!

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Reageer op artikel:
Je kunt logeren in een aardappel-Airbnb en die verdient een plekje op je bucketlist
Sluiten