Lesley
Lesley Entertainment 3 jul 2019

Deze drie aanstormende talenten wil je zien op Tomorrowland

Rock Werchter zit er alweer op en op Pukkelpop is het nog even wachten. Gelukkig overbrugt Tomorrowland die leegte met maar liefst twee weekends vol dansen, dj’s en Dreamville-campingfeestjes. Amelie Lens, Steve Aoki en The Chainsmokers wil je sowieso zien, maar ook deze drie aanstormende talenten staan voor de allereerste keer op Tomorrowland. 

The Sound of Tomorrow

De afgelopen maanden konden aspirerende dj’s hun mixtape insturen en zo kans maken op een bootcamp op Ibiza, waar de ambassadeur van dienst, de Nederlandse dj Fedde Le Grand, hen onderdompelde in de dj-scene.

De wedstrijd is een initatief van Tomorrowland en Pepsi MAX. Samen gaan ze actief op zoek naar nieuw talent en geven ze hen de kans om hun talent aan het grote publiek te tonen. In totaal deden er tien dj’s mee, waaronder drie Belgen. Onze landgenoten vielen helaas halverwege af: de top drie bestaat uit twee Duitse finalisten en één Britse.

Die top drie kun je aan het werk zien tijdens het eerste weekend van Tomorrowland, waar ook de winnaar zal worden bekendgemaakt. Die mag bovendien een eigen nummer uitbrengen op het label van Fedde Le Grand.

EMPRA

Moritz ‘EMPRA’ Kaiser is met zijn 24 lentes de jongste van de hoop. Hij komt uit Duitsland en hoopt dankzij deze wedstrijd door te breken, net zoals zijn idolen Swedish House Maffia en Tim Bergling. In zijn livesets neemt hij het publiek mee in een opzwepend avontuur terwijl hij hen kennis laat maken met zijn unieke Future House.

View this post on Instagram

ONLY 3️⃣ DAYS LEFT! You still have the chance to go to @tomorrowland with me thanks to @pepsimaxbelgium and @mixcloud 🔥 Just vote for EMPRA at thesoundoftomorrow.com (link in bio) 🚀 Love you guys ♥️🙏🏻 #pepsimax #thesoundoftomorrow #empra #teamempra #tomorrowLand #edmfam #festival #edmfamily #dreambig #letsgo #summer #vibes #dj #producer #housemusic #fururehouse #contest #festivalsummer

A post shared by EMPRA (@empra_music) on

MYMA

MYMA is een 26-jarige Londense dj en producer. Ze vindt vooral inspiratie in elektronische garagemuziek en de nineties. Ze is de enige vrouwelijke finaliste en uiteraard waren wij benieuwd naar dat oestrogeen achter de draaitafel. We vroegen haar naar haar grote voorbeelden, haar eigen sets en … haar hele Tomorrowland-avontuur.

View this post on Instagram

LAST DAY 🗳🔥to vote and win TICKETS to @tomorrowland 2019 with your friends – thanks To @pepsimax. Anyway, I will see you all there – and I cannot wait 🔊 GRAB this chance and vote here: 🔴LINK in my BIO 🔵 #tomorrowland #tomorrowland2019 #pepsimax #pepsimaxbelgium #thesoundoftomorrow #uk #london

A post shared by M Y M A (@myma1992) on

Welke dj is je grootste voorbeeld?

“Qua muziek en productie kijk ik heel erg op naar een aantal Londense dj’s. Annie Mac bijvoorbeeld, zij heeft haar eigen radioshow én is daarnaast ook dj. Ook Claude Von Stroke vind ik goed. Die heeft zijn eigen label en is vooral bezig met house en da’s echt mijn ding. Ook van Chris Lorenzo en Mark Knight ben ik fan. Ik kijk vooral op naar mensen die zichzelf en de muziekwereld constant proberen te vernieuwen.”

Hoe ben je zelf begonnen als dj?

“Ik ben begonnen als danseres en choreografe, en mixte en producete toen ook al voor andere dansers, dus ik was al wel bezig met muziek. Mijn echte doorbraak als dj was in Londen, wanneer ik besliste om er echt volop voor te gaan. Ik schreef me in aan de London Academy Music Production en begon stilaan te beseffen dat dit echt mijn fulltime job kon worden.”

“Ik deed mijn best om met andere dj’s en producers in contact te komen en op die manier heb ik me weten op te werken. Nu ben ik al zo’n 3 à 4 jaar fulltime dj.”

Welk liedje is een garantie op succes tijdens je set? Is er één tune die je altijd in je mix steekt?

“Ik probeer dat niet te doen om het voor iedereen – en mezelf – spannend te houden. Iets dat wel altijd werkt is een bepaald breekpunt, een track die niemand verwacht. Ik denk dan bijvoorbeeld aan iets uit de eighties of de nineties, waar ik dan een moderne draai aan geef. In basis draai ik vooral muziek waarop ik zelf graag zou dansen.”

Wat doe je wanneer je set niet lijkt te werken?

“Een tijdje geleden draaide ik op een festival waar niemand echt specifiek voor mij kwam. Ik was een nobele onbekende voor het publiek en ik kreeg het gevoel dat ze zich niet echt amuseerden. Uiteindelijk kreeg ik toch heel wat positieve feedback op sociale media, dus zo slecht zal het dan wel niet geweest zijn, maar tijdens de set voelde ik me wel onzeker.”

“Ik probeer op zulke momenten vooral te tonen dat ik het wél leuk vind, want als je zelf vol energie en plezier achter de draaitafel staat, gaan mensen sneller mee in die positieve vibe.” 

Tot slot: naar wie kijk je zelf uit op Tomorrowland?

“Alok, Soffi Tukker, Camelphat, Nina Kravitz, A-trak, Roger Sanchez, BassJackers, Fisher … Ik hoop vooral dat ik de tijd vind om ze allemaal te zien.”

Davis

Ook Davis is 26 en komt uit Duitsland. Hij staat bekend om zijn unieke sound binnen progressive house. 

View this post on Instagram

When you're totally in the zone and forget about all your surroundings – Things only music can do 😏 #thesoundoftomorrow #tomorrowland #pepsimax #mixcloud #dj #artist #producer #edm #urbanears #boat #ibiza

A post shared by Davis (@tinohannes) on

Benieuwd naar de Belgische deelnemers? De 19-jarige ZolaxX (Jordan Florins), de 21-jarige Joey Ayden (Joeri Van der Elst) en de 21-jarige DJ Grav1ty (Thibault De Pril) kun je misschien wel ergens in eigen land bewonderen deze zomer.

Lees meer: Van gevulde ballen tot tweesterrenvoer – dit eet je op Tomorrowland

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Deze drie aanstormende talenten wil je zien op Tomorrowland
Sluiten