Surinde
Surinde Love & Life 28 okt 2019

8 tekenen dat je de kunst van het single zijn hebt begrepen

Een relatie hebben lijkt voor veel twintigers vaak een doel te zijn. Velen vergeten dat het enkel een leuke toevoeging aan je ‘eigen’ leven is, geen verplichting of vereiste. Het is oké om alleen te zijn, profiteer er gewoon van dat je geen relatie hebt. Als je jezelf herkent in volgende punten, heb je het single zijn helemaal onder de knie.

1. Je hebt je eigen lot in handen

Je toekomst biedt zoveel mogelijkheden en ervaringen die een relatie in de weg kan staan. Logisch, want in een gezonde relatie hou je rekening met elkaar. Maar je bent nu al enige tijd single, waardoor dit je niet echt bezighoudt. Dus plan gerust die vakantie of solliciteer voor die ene baan in het buitenland. Het is nu het moment om te profiteren van het feit dat niemand je toekomst in de weg kan staan.

single zijn

2. Je leerde je innerlijke romanticus temmen

Natuurlijk is het normaal om te blijven dromen over jouw Mr. Right, maar je hebt geleerd geen hoge verwachtingen te hebben als je aandacht krijgt van jongens. Al ben je een tijdje ‘bezig’ met iemand, toch besef je dat het zelfs dan nog op niks kan uitdraaien. It’s the way the world works.

single zijn

3. Als het even niet meezit, denk je niet meteen aan je ex

Stel: het is net gedaan met je vriendje. Dan vind je het verleidelijk om hem of haar op te bellen als je in de problemen zit. Het ‘probleem’ kan variëren van een verstopte gootsteen tot jezelf buitensluiten, maar je houdt je op dit soort momenten in. Je hebt geleerd om je eigen troubles aan te pakken of andere hulp in te schakelen. Want wanneer je je ex optrommelt voor deze dingen heb je er weer een probleem bij.

single zijn

4. Eenzaamheid en geluk wisselen elkaar af in harmonie

Je hebt geleerd om alleen te zijn, maar toch blijft het irritant als je het zoveelste koppeltje op straat ziet. Dat hoort er nu eenmaal bij, maar je kunt dit relativeren en het gevoel van eenzaamheid maakt snel plaats voor het geluksgevoel dat andere dingen je geven. Je leuke job, goede vrienden of gezellige woning kunnen hier voorbeelden van zijn.

single zijn

5. Je vrienden zijn heel belangrijk voor je

Je bent niet te veel bezig met de leegte die een significant other zou kunnen opvullen. Die flauwe grappen die je alleen met je allerbeste vrienden en familie kunt maken en de ervaringen die je hebt gedeeld met de mensen waar om je geeft zijn onvervangbaar. Je heb vrienden die er altijd voor je zullen zijn, wat er ook gebeurt.

single zijn

6. Je neemt datingapps en -sites niet te serieus

Tinder is leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Maar je verwacht niet dat je hier je toekomstige vriend of vriendin zult ontmoeten. Die foto ziet er misschien wel cute uit, maar je snapt dat dit geen voorwaarde is voor een perfecte match. Als je met elkaar op date gaat en het is gezellig, dan zie je verder wel hoe het loopt.

single zijn

7. Je hoeft je gsm niet continu te checken

Je ondervindt hoe heerlijk het is om niet de hele dag door op je telefoon te kijken. Gedaan met die afleidingen, je blijft gefocust en hebt niet het gevoel dat je energie in iemand moet stoppen. Je voelt je niet verplicht om iemand een berichtje te moeten sturen of direct te antwoorden op zijn/haar berichten.

single zijn

8. Je leerde vertrouwen te hebben

Ondanks dat je in het verleden een aantal negatieve ervaringen hebt gehad als het aankomt op relaties, blijf je vertrouwen op je eigen intuïtie, maar ook op de goede intenties van anderen.

single zijn

Lees ook: 5 manieren om als single vrouw je seksualiteit te omarmen

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
8 tekenen dat je de kunst van het single zijn hebt begrepen
Sluiten