Jutta
Jutta Food 14 feb 2018

8 microgolf-hacks die we eerder hadden willen kennen

Waarom denken we bij magnetronvoedsel vaak alleen maar aan kant-en-klare gerechten en popcorn? Het wonderlijke apparaat kan veel meer dan dat en het hoeft echt niet lang te duren voordat je een voedzame maaltijd op tafel hebt. Met deze 8 microgolf-hacks wordt je leven weer een beetje makkelijker. You’re welcome.

magnetron

1. Gekookte maïskolven

Leg een ongepelde maïskolf in de microgolf en binnen drie minuten is hij gaar. Zo gemakkelijk en zo lekker.

2. Eieren koken

Vooral als je een kleine keuken hebt, is het vervelend als je veel potten op het vuur moet zetten. Als je eieren klaarmaakt in de microgolfoven heb je weer een vuur vrij voor iets anders (of niet). Maak bijvoorbeeld een omelet door twee eieren en een scheut melk te mixen in een glas, en zet dit 2 minuten op hoge stand in je magnetron. Ook gepocheerde eieren en scrambled eggs zijn een eitje.

3. Gepofte aardappel

Patattenboeren die we zijn, moeten we toch ook eens een aardappel in de microgolf gooien. Prik met een vork gaatjes in je aardappel en zet hem 5 tot 7 minuten op hoge stand in de microgolfoven. Dit werkt ook voor zoete aardappelen.

4. Cakejes uit een beker

Een volledige cake bakken is geweldig als je er de tijd voor hebt, maar soms heb je genoeg aan een klein (oké, misschien niet zo heel klein) stukje en heb je tijd tekort. Gooi alle ingrediënten in een grote tas en na 2 minuutjes in de magnetron heb je een lekkere mug cake als snack.

magnetron

5. Citrusvruchten sappiger maken

Het teleurstellende moment waarop een ogenschijnlijk sappige sinaasappel nog geen half glaasje kan vullen, is verleden tijd. Met 15 tot 25 magnetron-seconden heb je zo een supersappige citrus.

6. Gestoomde groenten

Doe de groenten in een stenen schaal, dek af met een andere schaal of bord en zet alles 3 à 4 minuten op de hoogste stand in de magnetron. Geen lange wachttijd, weinig afbreuk van de vitaminen en ook nog eens bijna geen afwas voor je vers gestoomde groenten.

7. Gekookte rijst

Vooral op elektrische kookplaatjes kan rijst koken een struggle zijn. Maar behold, daar is de microgolf weer. Spoel de rijst goed uit en vul de schaal met water tot zo’n twee centimeter van de rand, 25 minuten in de microgolf en je rijst is klaar.

8. Maak je microgolf proper met… citroen

Microgolf vuil na het ‘koken’? Het is gelukkig helemaal niet moeilijk om hem proper te krijgen.  Zet een kommetje met water en twee halve citroenen 5 minuten in de magnetron. Dep daarna een vod in het warme water en veeg eventuele vuilresten weg. Klaar! Met een beetje azijn in water lukt dit trouwens ook.

Reageer op artikel:
8 microgolf-hacks die we eerder hadden willen kennen
Sluiten