Lesley
Lesley Food 20 mrt 2018

7x de lekkerste burgers van het land

Elke girls’ night nemen jullie je voor om eens iets nieuws uit te proberen, maar elke keer weer eindig je toch wel in een burgerrestaurant. Herkenbaar, we know. Maar burgers zijn dan ook zo lekker en op elke kaart staat er wel eentje die je nog nooit gegeten hebt. Dit zijn 8x de lekkerste burgerrestaurants van het land!

1. Ellis Gourmet Burger – België

De klassieker der klassiekers natuurlijk. Op het menu staan seizoensburgers, classicveggietribute en signature gourmet burgers. Als side dish kies je onder meer uit coleslaw, gegrilde maïskolf met hoeveboter of versgemaakte frietjes.

Bovendien heeft Ellis ons zonet een extra reden gegeven om hen een bezoekje te brengen. Ze dagen ons namelijk uit voor een ‘Reis rond de Ellis’-wereld in 80 dagen. Jep, tachtig dagen de tijd om alle Ellis-restaurants te bezoeken. De eerste die erin slaagt, wint … levenslang gratis burgers bij Ellis Gourmet Burger. It’ on, Ellis, it’s on. 

Ellis Gourmet Burger vind je verspreid over heel Vlaanderen.

burgers
Bron: Facebook Ellis Gourmet Burger

2. Jack Premium Burgers – Gent, Antwerpen & Kortrijk

Bij Jack Premium zijn alle burgers gemaakt van kwaliteitsvlees en de veggieburgers komen van La Vie est Belle, grootfabrikant in vegetarische burgers. Je geniet van je burger in een gezellig houten interieur met rustige achtergrondmuziek en supervriendelijk personeel.

Hoek Vlasmarkt/Oude Schaapmarkt, Gent
Grote Markt 21, Kortrijk
Groenplaats 16, Antwerpen
Jack Premium Burgers

Honger? Kom gezellig genieten van een heerlijke burger! ? by @anoukverniers ?? #jackpremiumburgers

A post shared by JACK Premium Burgers (@jackpremiumburgers) on

3. Il Cardinale – Mechelen & Lier

Nu hebben wij er nooit aan getwijfeld dat burgers heilig zijn, maar bij Il Cardinale nemen ze dat wel heel letterlijk. Deze burgerbar in Mechelen is namelijk geïnspireerd op … de Kerk. Neem plaats naast de muur vol Mariabeeldjes en bestel hemelse burgers als de Oh my godHoly guacamole of de Baby Jesus. Wil je zelf je burger samenstellen, ga dan voor de Selfie. Recent opende Il Cardinale ook een vestiging in Lier. Thank God for burgers!

Wollemarkt 22-24, Mechelen
Zimmerplein 7, Lier
Il Cardinale

burgers
Bron: Facebook Why Not Monday

4. Manhattan’s – Brussel & Antwerpen

I want to be a part of it, New York, New York. Waan je even in Manhattan en in New Yorkse sferen. Bestel aan de toog, zoek een tafeltje en haal je Empire cheeseburger, met Belgische frietjes, slaatje en homemade icetea af wanneer alles klaar is. Je kunt zelfs de cuisson van je burger kiezen.

Avenue Louise 164, Brussel
Rue Henri Maus 39, Brussel
Groenplaats 1, Antwerpen
Manhattn’s

burgers

5. Paul’s Boutique – Antwerpen & Ieper

De eerste Paul’s Boutique werd opgestart door twee broers in Ieper. Toen een van de broers naar Antwerpen vertrok, kon een vestiging in de koekenstad niet uitblijven. Hier proef je van burgers gemaakt met verse ingrediënten en een speciale secret homemade saus. De naam is afgeleid van het gelijknamige album van de Beastie Boys. Met burgers als de Clash cheeseburger en de Kid Creole zie je de liefde voor legendarische muziek ook terugkomen in het menu.

Boterstraat 21, Ieper
Nationalestraat 100, Antwerpen
Paul’s Boutique

Be a part of our family ❤️ #burgers #paulsboutique #lekker #antwerpen #family #love

A post shared by Paul's Boutique Antwerpen (@paulsboutiqueantwerpen) on

6. Burger Folie – Leuven

Oké, wij eten in Leuven vooral Bicky Burgers ergens ver na middernacht, maar deze zijn toch nog net iets lekkerder. De hamburgers worden er gemaakt van Charolais-vlees en luisteren naar namen als The double dekkerThe Hangover (alleen voor de lunch), The sunshine chicken of The veggie delight. Op naar Leuven dus!

Muntstraat 4, Leuven
Burger Folie

Nom nom nom…? #burgerfolie #leuven #foodie

A post shared by Laura Van Raemdonck (@lauratjevr) on

7. De Burgerij – Antwerpen

Last but most certainly not least. De Burgerij heeft drie vestigingen in Antwerpen en serveert de lekkerste burgers, wraps en salades.

Sint-Laureiskaai 8, Antwerpen
Leopoldplaats 5, Antwerpen
Brechtsebaan 298, Schoten
De Burgerij

burgers

Culy

Reageer op artikel:
7x de lekkerste burgers van het land
Sluiten