Lesley
Lesley Food 5 okt 2018

7 soeprecepten om te maken als je ziek, zwak en misselijk bent

Door de constante temperatuurwissels zijn we deze week massaal ziek. Het weekend komt eraan en dan ga je liever aan de cocktails, maar als je je zo slap voelt als een vod, is het slimmer om verse soep te maken. Of te laten maken, voor als je écht te zwak bent. Kuch.

1. Aardappel-preisoep met spekjes

Heerlijk romig door de aardappelen, en hartig door de prei en spekjes. Sommige soepen kun je het hele jaar door eten, maar dit is wel echt een variant voor op de koudere dagen. Welkom herfst. Het recept vind je hier.

soeprecepten

2. Pompoensoep

Is er één (soep)recept dat je meer aan de herfst doet denken? Elk jaar opnieuw begin je vol enthousiasme in een pompoen te kerven, tot je doorhebt dat Jack-o’-Lantern er dit jaar weer niet inzit en je dan maar met het vruchtvlees aan de slag gaat. Het recept vind je hier.

soeprecepten

3. Preisoep met venkel, appel en walnoten

In deze soep gaan drie flinke preien, een venkelknol en een appel, dus dan kom je al snel aan je dagelijkse portie groenten en vitaminen, aka je beste vrienden als je ziek bent. Het recept vind je hier.

soeprecepten

4. Kippensoep met balletjes

Hét recept bij uitstek als je je niet zo goed voelt. Kippensoep is voedsel voor je ziel, of je nu ziek bent of niet. Het recept vind je hier.

soeprecepten

5. Supersnelle tomatensoep

Nog zo’n klassieker én eentje waar je niet veel werk aan hebt: tomatensoep. Dit recept is zonder balletjes, maar die knal je er gewoon naar believen bij uiteraard. (Wij eten vooral balletjes met soep, maar wie zijn wij?)

soeprecepten

6. Tomaten-paprikasoep

Misschien wel onze favoriet. Hartig én zoet tegelijk en we worden al bijna beter van er nog maar naar te kijken. Het recept vind je hier.

soeprecepten

7. Italiaanse minestronesoep

Misschien niet je eerste keuze, maar wel een slimme: minestrone bevat lekker veel groenten die je er in een mum van tijd weer bovenop helpen.

soeprecepten

Meteen ook weten waarom je je deze week zo beroerd voelt?

Waarom we massaal ziek worden in de herfst

Reageer op artikel:
7 soeprecepten om te maken als je ziek, zwak en misselijk bent
Sluiten