Lesley
Lesley Love & Life 21 jun 2018

7 originele one-hour dates (ideaal voor als hij dan toch tegenvalt)

Stiekem vind je daten doodeng, maar je beseft dat je af en toe je huis uit moet als je geen oude vrijster met vijftien katten wilt worden. Wij hebben de gulden middenweg voor je gevonden: deze zeven one-hour dates zijn zo voorbij en achteraf kun je óf nog iets gaan drinken óf zo hard mogelijk wegrennen. You’re welcome. 

1. Dessert

Op restaurant gaan is leuk, maar het duurt ook lang en kan gênant worden als jullie elkaar nog niet goed kennen. Also, wij zijn niet de grootste fans van eten op een eerste date. Je kunt namelijk niet zomaar wegrennen als je nog op je pasta zit te wachten.

Hou dat driegangendiner dus liever voor een latere fase. Ga liever voor een dessert in een leuke koffietent of haal een bolletje ijs van de ijsjeszaak om de hoek. Hebben jullie erna nog honger en blijkt hij geen enge gozer te zijn, ga dan vooral jullie gang.

one-hour dates

2. Kijk één aflevering van een serie

Een aflevering van een serie duurt meestal zo’n drie kwartier en dan kun je er zelfs nog een kwartier over napraten. Viel je date mee? Dan kijken jullie samen verder naar de serie. Viel enkel de serie mee? Dan heb je tenminste iets om naar uit te kijken.

3. Ga samen sporten

Misschien iets minder geschikt als eerste date (want je wordt waarschijnlijk zo rood als een tomaat en spoiler: je ruikt in de fitness ook niet zo fris), maar wel leuk voor later. Van sporten word je gelukkig (ja, echt!) en dat is exact hoe je wilt overkomen op een date, toch? Oh enne, als de date meeviel, kunnen jullie samen douchen en nog wat extra calorieën verbranden. Win-win.

4. Wissel van hobby

Oké, hier moet je het slim spelen. Zorg ervoor dat jouw hobby eerst aan de beurt komt en hij dus wel mee moet gaan dansen. Als hij achteraf dan toch echt de grootste loser ooit blijkt te zijn, hoef jij niet af te gaan tijdens een potje voetbal in het park. Zie je hem wel helemaal zitten? Dan mag hij je (liefdevol) tackelen tijdens datzelfde potje voetbal.

one-hour dates

5. Strippoker

Dit is een geniale date voor als jullie al even aan het daten zijn en je klaar bent voor een volgende stap. De kans is groot dat hij wint. Maar ach, nu die kleren toch al uit zijn kunnen jullie even goed richting slaapkamer gaan, toch? En dat mag gerust langer dan een uur duren.

6. Ga picknicken

Breng allebei iets mee of ga samen een paar snacks en een fles wijn halen en ga gezellig in het park zitten. Simpel, snel en je kunt er ook gemakkelijk een vervolg aan breien.

one-hour dates eerste date vragen

7. Ontsnap uit een escape room

Misschien geen topper als je extreem competitief bent ingesteld, want je wilt het natuurlijk wel gewoon gezellig houden. Als je hem echt niet leuk vindt, smeer je ‘m gewoon na een uur, en als je wel al helemaal hoteldebotel bent, dan heb je meteen al een goed gespreksonderwerp, want geloof ons: je wilt sowieso napraten over de ervaring.

Famme

Reageer op artikel:
7 originele one-hour dates (ideaal voor als hij dan toch tegenvalt)
Sluiten