Jutta
Jutta Health 31 jan 2020

Pfff, uitgeteld op de zetel? 7 manieren om te ontspannen

Knuffel jij aan het eind van de dag wanhopig de sofa en zie je eruit alsof je nachten hebt doorgehaald (terwijl dat niet zo is)? Jij hebt duidelijk inspiratie nodig om te relaxen. En dat kan door Netflix aan te zetten, maar er zijn genoeg stressverlichters waar je waarschijnlijk nog niet aan hebt gedacht. Ontspannen to the max doe je zo!

1. Maak een lijstje

Maak een lijstje van alle goede dingen in het leven. Je favoriete feestjes, artiesten of boeken, de fijnste gesprekken, leukste lunchplekken, wat je ook wilt. Zet ‘t allemaal op papier en je hebt je persoonlijke geluksboekje. Extra leuk als je dit met een glitterpen doet.

2. Trakteer jezelf op een ijsje

Trek de vriezer open, pak een bak ijs en steek je lepel erin. Niets kommetje of ijsschep – gewoon lekker (vr)eten en jezelf trakteren.

3.  Bekijk rare video’s om te ontspannen

Soms zijn het een paar vingers die in slijm zitten te prikken of iemand die een zakje tussen zijn vingers laat glijden. Maar er zijn ook barbaren die rustig worden van filmpjes waarin mensen puisten uitknijpen. Vreemd genoeg kunnen dit soort video’s effect hebben op je gemoedstoestand. Lekker YouTube afstruinen en ontspannen, dus.

4. Was af op de ouderwetse manier

Supergemakkelijk natuurlijk om de vuile afwas in de vaatwasser te stapelen en die het harde werk te laten doen. We snappen je. Maar luister even: met de hand afwassen is misschien wel de ideale manier om te ontspannen na een zware dag. Mindful afwassen kan nervositeit verminderen en energie geven. Soppen maar!

5. Slaap geblinddoekt

Als je niet kunt slapen, kan het helpen om een deken of verzwaard slaapmasker op je ogen te leggen. Zie het als je nieuwe knuffel (wat niet betekent dat je afscheid hoeft te nemen van Snuffie of Beertje). Probeer het eens uit als je naar ontspannende muziek luistert of een powernap doet.

6. Neem een voetbadje

Heb je het geld niet voor een goede spa-dag? We feel ya. Gelukkig werkt een simpel voetbad ook al heel ontspannend. Warm water, badzout en weken maar. Bijkomend voordeel is dat je nu wel in de zetel moet blijven zitten en dus echt tot rust kunt komen.

ontspannen

7. Zet je koptelefoon op en luister naar muziek

Vooral natuurgeluiden, zoals een regenbui, krekels of tsjilpende vogels, laten je aandacht wegglijden. Maar als jij Slipknot of Foo Fighters wilt opzetten – ga je gang.

Lees ook:

Refinery29

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Pfff, uitgeteld op de zetel? 7 manieren om te ontspannen
Sluiten