Jutta
Jutta Fashion 10 mrt 2018

7 handige hacks voor je juwelen

Van kleine, subtiele armbandjes tot enorme eyecatchers aan je oren: juwelen kunnen je outfit echt afmaken. Draag je vaak juwelen? Hier zijn een aantal hacks die je helpen bij het kopen en bewaren van je blingbling. 

1. Kies voor donkere en zwaardere metalen wanneer je goedkope juwelen koopt

Als je juwelen er too shiny uitzien kunnen ze een stuk cheaper ogen. Ga dus liever voor een iets donkerdere kleur.

2. Goud maak je schoon met bier, zilver met ketchup

Superhandig: deze producten heb je waarschijnlijk al in je koelkast staan en ze staan bekend als geweldige reinigers van goud en zilver. Bonus: ze kosten veel minder dan poetsproducten die speciaal voor juwelen bedoeld zijn (die werken natuurlijk ook wel goed).

7 handige hacks voor je juwelen

3. Gebruik afwasmiddel en een tandenborstel om steentjes op te poetsen

Heel simpel en snel: doe een beetje afwasmiddel op een oude tandenborstel, even poetsen en je (nep-)diamant schijnt weer als vanouds!

4. Vermijd zweet, zeewater en parfum 

Deze drie dingen ruïneren met veel plezier je ringen, halskettingen, oorbellen en armbanden. Laat je sieraden dus lekker thuis bij een dagje strand en kijk uit met waar je je parfum opspuit.

5. Haal je kettingen door een rietje

Dé tip als je gaat reizen. Door je kettingen door een rietje te halen hoef je ze bij aankomst niet meer uit elkaar te halen.

7 handige hacks voor je juwelen

6. Je kunt je juwelen het best opbergen in een doorzichtig kastje

Ze zijn op deze manier altijd in het zicht waardoor je ze minder snel op een hoopje gooit. Zo blijven je sieraden uit de knoop!

7. Babyolie, een naald en babypoeder kunnen je helpen om een ketting uit de knoop te halen

Zowel babyolie als babypoeder maken je ketting gladder en daardoor gemakkelijker om uit elkaar te halen. Met een naald kun je bij stukjes waar je met je handen misschien niet bij kunt.

juwelen
Reageer op artikel:
7 handige hacks voor je juwelen
Sluiten