Lesley
Lesley Beauty 29 aug 2019

7 dingen die je beter niet met nat haar kunt doen

Als je net uit de douche komt, wil je natuurlijk dat die lokken zo snel mogelijk terug droog zijn. Insert haardroger. Laat dat nu net niet zo goed zijn voor je haar. Nat haar is extra breekbaar en vraagt dus om een iets zorgvuldigere behandeling. Hieronder leggen we je uit wat je beter niet doet met nat haar om je lokken zo gezond mogelijk te houden. 

1. Je haar föhnen als het drijfnat is

Je haar direct drogen na het douchen duurt een eeuwigheid én het is ook nog eens niet goed voor je haar. Laat nat haar eerst eventjes drogen tot het nog maar een beetje vochtig is. In de tussentijd kun je andere dingen doen, zoals ontbijten of je make-up.

nat haar

2. Met een handdoek over je haar wrijven

Je kunt je haar het best met je handen uitknijpen als je uit de douche stapt. Het meeste water is er dan al uit. Vervolgens dep je je haren voorzichtig droog. Gebruik hiervoor liefst geen ruwe handdoek, maar een zachtere doek, zoals bijvoorbeeld een oud t-shirt.

3. Nat haar ruw borstelen

Je haar breekt veel sneller als het nat is, waardoor je het dan best zo min mogelijk borstelt. Als je echt gehaast bent, kun je wel met een grove kam de ergste knopen voorzichtig uit je haar halen.

4. Knopen er met je handen uithalen

Als je veel last hebt van knopen, moet je die er voorzichtig uitkammen. Gebruik hiervoor een grove kam, maar absoluut niet je handen. Hoe verleidelijk ook, met je handen trek je je haar veel te snel kapot.

5. Producten op te nat haar aanbrengen

Haarproducten werken niet of minder goed op nat haar. Droog je haar dus eerst eventjes af voor je met producten aan de slag gaat.

nat haar

6. Je nat haar strak vastmaken

Wil je je haar uit je gezicht na het douchen? Gebruik hiervoor dan een grote haarspeld en steek je haar losjes op. Ook een losse vlecht is een goede manier om te zorgen dat je haar niet afbreekt. Let er in dit geval op dat je een elastiekje gebruikt zonder ijzeren tussenstukje.

7. Slapen met nat haar

Probeer je haar voor het slapengaan altijd te laten drogen. De wrijving tussen je hoofd en het kussen is namelijk niet zo goed voor je haar. Kan het echt niet anders, probeer je haar dan vast te dragen, bijvoorbeeld in een losse vlecht. Zo gaat je haar minder snel breken tijdens je slaap.

Meer handige kapseltips?

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
7 dingen die je beter niet met nat haar kunt doen
Sluiten