Lesley
Lesley Travel 9 sep 2018

7 citytrips voor wie de herfst nog even wil ontvluchten

Je slippers kunnen onherroepelijk terug de kast in, cocktails hebben plaats gemaakt voor latte macchiato’s (met veel te veel karamel) en je focust je al volledig op je winter body. Kun je toch nog een laatste streepje (herfst)zon gebruiken? Deze citytrips zijn perfect voor in het najaar. 

Lissabon, Portugal

De hoofdstad van Portugal biedt je prachtige kastelen, heuvels die je het ideale excuus geven om die sportschoenen dan toch maar te kopen, kleurrijke huisjes, heerlijke Pastéis de Bélem én … het is er in oktober nog zo’n 23 graden. Steek dat jurkje dus nog niet te ver weg, je hebt het nog nodig.

citytrips najaar herfst

Marrakech, Marokko

In de zomer is het vaak te heet om uren rond te struinen in de vele straatjes en souks die Marokko je te bieden heeft. Vanaf oktober koelt het er wat af, al kun je er dan nog steeds rekenen op temperaturen van om en bij de 27 graden. Laat je omverblazen door prachtige moskeeën, paleizen en tuinen en proef van alle tajines en couscous die je maar kunt vinden.

citytrips najaar herfst

Liever naar kleine broertje Fez? Hier check je de leukste plekken.

Rome, Italië

Een huizenhoog cliché, maar de herfst brengt het beste in de Italiaanse hoofdstad naar boven. De zonsondergang dompelt de stad onder in een goudoranje gloed en geeft het geheel een magische sfeer. Enne … de Spaanse trappen beklimmen is veel aangenamer als je niet zweet als een rund omdat het 35 graden is, just saying. 

In oktober is het er nog zo’n 22 graden. Krijg je het later in herfst toch te koud? Dan warm je gewoon op op een verwarmd terras met één van de vele pizza’s en pasta’s die je er tijdens die vier dagen gaat doorjagen.

citytrips najaar herfst

New York, VS

Wij kennen geen enkel seizoen waarin New York niét leuk is, maar we denken dat het najaar toch onze favoriete periodes is. Alleen al omwille van de gele en rode kleuren die Central Park dan rijk is. Zei er daar iemand next level herfstwandeling?

Ga je eind november of begin december naar ‘The Big Apple’Dan kun je er zelfs al wat kerstsfeer meepikken, en geloof ons: veel beter dan Kerstmis in New York gaat het niet worden.

citytrips najaar herfst

Athene, Griekenland

Is er een geschiktere stad om najaarszon mee te pikken dan de warmste hoofdstad van Europa? Athene kent een gemiddelde jaartemperatuur van 20 graden en de herfst is de perfecte periode om door alle smalle straatjes te wandelen en de Acropolis en het Parthenon eindelijk eens te bezoeken.

citytrips najaar herfst

Boedapest, Hongarije

Als je aan Boedapest denkt, denk je aan de kleurrijke badhuizen en warmwaterbronnen. En is er een betere manier om even op te warmen (in oktober wordt het er gemiddeld 17 graden) dan in een sauna of buiten in een verwarmd zwembad? We think not. 

Zowel hipster proof als leuk voor de locals!

boedapest locals hipster citytrips najaar herfst

Valletta, Malta

Na een droge en dorre zomer komt Malta in het najaar opnieuw tot leven. Het is er iets frisser (maar je kunt nog steeds pronken met je bruine benen), rustiger en je wordt er getrakteerd op prachtige zonsondergangen. En hopelijk ook op een paar Maltese wijntjes die knappe locals je aanbieden.

citytrips najaar herfst

Liever een andere bestemming?

Reageer op artikel:
7 citytrips voor wie de herfst nog even wil ontvluchten
Sluiten