Lesley
Lesley Entertainment 15 apr 2019

6 zielige kinderfilms waar wij als twenty-something nog steeds om huilen

Kinderfilms maken je doorgaans erg gelukkig, al heeft elke klassieker ook minstens een jankmomentje, een moment waarop de tranen onbedaarlijk over je wangen rollen. Bij de aftiteling zijn we nog aan het snikken en we leefden nog lang en verdrietig. Deze zielige kinderfilms breken ook nu nog ons hart. 

‘De Wonderwinkel van Mr. Magorium’

De winkel van meneer Magorium is de meest excentrieke speelgoedwinkel die je ooit hebt gezien. Veel kinderen vermaken zich in de speciale winkel, maar helaas wordt Mr. Magorium te oud om de winkel te blijven openhouden. Hij is op zoek naar een opvolger en dit zorgt voor de nodige sensatie. Alleen komt er een moment waarop meneer Magorium overlijdt en dan is het janken geblazen.

‘Bambi’

Deze tranentrekker mag natuurlijk niet ontbreken in het lijstje. Het kleine lieve diertje wist met zichzelf geen raad toen zijn moeder werd neergeschoten, maar gelukkig heeft hij zijn beste vriend Stampertje met wie hij de gekste avonturen beleeft. Ook ver na je twintigste verjaardag is het prima om gezellig in de zetel naar ‘Bambi’, en als een klein kind om deze scene te huilen.

‘Toy Story 3’

Deze film zit vol met huilmomenten. Andy neemt afscheid van zijn oude vertrouwde speelgoed en onze nostalgische hartjes kunnen dat niet aan. Er leek een einde te zijn gekomen aan het verhaal van alle Toys, maar tot onze verbazing komt er toch nog een vierde ‘Toy Story’-film. En drie keer raden wie er tussen alle kinderen in de bioscoopzaal gaat zitten? Ja, wij dus.

‘The Lion King’

Disney weet wel hoe ze ons aan het huilen krijgen, want ook bij ‘The Lion King’ houden wij het niet droog. Het moment waarop Scar Mufasa het ravijn in gooit blijft er eentje waarvan je hart van breekt. Zeker wanneer Simba dan onder de poot van Mufasa gaat liggen, lopen de tranen over je wangen.

‘Up’

De eerste paar minuten van ‘Up’ zijn meteen de meest heftige. We zien het verhaal van echtpaar Carl en Ellie die samen de pieken en dalen van het leven meemaken. Totdat ze grijzer worden en de muziek sober wordt, je voelt al aan dat je binnen een paar minuten gaat janken. En dat klopt, Pixar strikes again.

‘E.T.’

We kennen hem allemaal, E.T. phone home. Het lieve wezentje heeft ons hart gestolen en het moment waarop hij afscheid neemt van Elliot is een van de meest zielige filmmomenten ooit.

Weet je ook waarom je moet huilen en kippenvel krijgt van deze scenes?

Waarom krijgen we kippenvel van films en muziek?

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
6 zielige kinderfilms waar wij als twenty-something nog steeds om huilen
Sluiten