Jutta
Jutta Love & Life 23 jan 2018

6 tekenen dat je kat écht van je houdt

Houdt je kat niet van knuffelen? Geen nood, katten kunnen op andere manieren duidelijk maken dat ze je graag hebben. Of ten minste jouw aanwezigheid verdragen. 

1. Je kat verlaat de kamer niet wanneer jij binnenkomt

Als een kat bij je in de buurt blijft liggen is dit een teken dat ze zich op haar gemak voelt. Vat dit dan ook op als een compliment en erger je er niet aan als ze toch wegloopt wanneer je ze begint te aaien.

 

2. Er zit een krul in haar staart

Katten laten door middel van een krul aan het einde van hun staart zien of ze goed te benaderen zijn of net niet. Dus loopt je kat om je heen met een krul in haar staart? She loves you!

 

3. Je kat geeft je de ‘katkus’

Om te laten zien dat het goed zit tussen jullie geeft je kat je de zogenaamde cat kiss. Dit houdt in dat een kat langzaam haar ogen sluit terwijl ze je aankijkt. De meeste cat lovers snappen vast wel wat hiermee bedoeld wordt.

 

4. Je kat likt je vingers of gezicht af

Die ruwe tong voelt niet heel fijn, maar het is lief bedoeld. Dat een kat je wast, betekent dat ze het fijn vindt om bij je in de buurt te zijn.

 

5. Je kat geeft je kopjes

Naast het feit dat je kat aandacht wilt, is er nog iets aan de hand. Katten hebben namelijk een soort stofje in de klieren bij hun pootjes en gezicht. Dat proberen ze door kopjes af te geven aan ons. Dit zou voor katten een soort friendly smell zijn.

 

6. Je krijgt ‘cadeautjes’

Katten die buiten mogen, brengen soms rare cadeautjes mee voor hun human. Of moet je nu echt blij zijn met het zoveelste dode vogeltje?  Katten brengen dit soort geschenken alleen als ze je als familie beschouwen, wees dus vereerd. Je huisdier heeft een jachtinstinct en wil aan jou bewijzen dat dat goed ontwikkeld is. Geen zorgen als jouw kat nooit iets voor je meebrengt, sommige katten zijn gewoon… lui.

Reageer op artikel:
6 tekenen dat je kat écht van je houdt
Sluiten