Sarie
Sarie Love & Life 8 aug 2018

6 tekens dat jij de ‘mom friend’ in je vriendengroep bent

In elke vriendengroep kun je een ‘mom friend’ vinden, een vriendin die even goed voor je zorgt als je eigen moeder. Als dit je niet meteen aan iemand doet denken is de kans groot dat jij het bent. En als je dan nog twijfelt staan hieronder 6 eigenschappen die typisch zijn voor de ‘mom friend’.

1. Je bent trots op je vriendinnen

Wanneer een van je vriendinnen voor haar examens slaagt of een promotie krijgt op het werk word jij overspoeld met fierheid. Stiekem wist je altijd al dat het haar ging lukken maar dat weerhoudt je er niet van om iedere persoon die haar ook maar een beetje kent in te lichten over het goede nieuws.

mom friend

2. Je bent de ultieme planner

Dat carrière- of academisch succes moet gevierd worden! Zodra het nieuws bekend is probeer jij via alle sociale media en groepschats een datum af te spreken om nog eens uit te gaan met z’n allen. Het is niet altijd gemakkelijk maar met veel gepuzzel en volharding slaag jij er toch steeds in om iedereen samen te brengen. (Maar nee serieus, hoe doe jij dat??)

mom friend

3. Je zorgt voor je vriendinnen

Als jullie uitgaan zorg jij ervoor dat iedereen iets gegeten heeft, waarna je voor de zekerheid toch nog enkele snacks meeneemt in je handtas. Ook heb je een extra trui meegenomen omdat je weet dat die ene vriendin het altijd koud krijgt. En als jullie een café verlaten ga jij altijd als laatste door de deur om te checken of iedereen wel alles mee heeft.

mom friend

4. Je leert je vriendinnen altijd iets bij

Of het nu gaat over waarom flamingo’s roze zijn of met wie de ex van je zusje nu weer samen is, van elk weetje of elke roddel ben je op de hoogte. Van bloedvlekken verwijderen tot een knappe jongen aanspreken, jij hebt een antwoord klaar. En als je vriendinnen met een gênante vraag zitten ben jij er altijd voor hen, hoe ongemakkelijk zij die vraag ook vinden.

mom friend

5. Je geeft hen advies, wat er ook gebeurt

Je blijft luisteren naar dramatische verhalen over het lief van je beste vriendinnen en ook als ze ruzie hebben met hun ouders of baas sta jij gegarandeerd voor ze klaar met advies. En hoe vaak ze dat dan ook negeren, je zult altijd bereid zijn opnieuw te luisteren.

PS: Jep, dit geldt ook voor al die keren dat je ze gered hebt van een of andere creep aan de bar …

mom friend

6. Je lost altijd alles op

Als enkele van je vriendinnen in een ruzie zijn beland ga jij zoveel mogelijk bemiddelen. Je luistert naar beide kanten van het verhaal en zoekt naar een oplossing. Ook als die oplossing betekent dat je ze op een listige manier elkaar doet tegenkomen in complete ‘The Parent Trap’-stijl. En daar is niks mis mee, je ziet je vriendengroep graag en zou er alles aan doen om die voor altijd samen te houden.

mom friend

CONCLUSIE: Jij bent een fantastische vriendin en gewoon echt een ‘cool mom’.

mom friend
Reageer op artikel:
6 tekens dat jij de ‘mom friend’ in je vriendengroep bent
Sluiten