Jutta
Jutta Love & Life 30 jan 2019

Studeren in het buitenland? 6 redenen om het tóch te doen

Zou je graag gaan een (half) jaartje gaan studeren in het buitenland, maar vind je dat retespannend? Dat snappen we, maar omdat wij uit ervaring weten dat het écht de moeite loont, zetten we hier wat voordelen op een rijtje die je gaan overtuigen om de sprong te wagen. 

1. Je maakt vrienden voor het leven

In je uppie naar het buitenland gaan is doodeng. Eens je familie en vrienden je op de luchthaven hebben uitgewuifd sta je er alleen voor en moet je all by yourself je weg zoeken in een nieuwe stad en op een onbekende universiteit.

Maar maak je maar geen zorgen, je zult niet lang alleen blijven. Je bent namelijk niet de enige die helemaal alleen een nieuwe uitdaging aangaat. Er zitten heel veel mensen in hetzelfde schuitje en je maakt dus vanzelf nieuwe vrienden.

2. Je kunt lekker egoïstisch zijn

Omdat we als mensen samenleven moeten we rekening houden met elkaar en dat is goed, maar af en toe mag je voor jezelf kiezen. Deze reis maak je voor jezelf en niemand anders. Denk na over wat jij allemaal wilt gaan doen tijdens het avontuur en zeg ook eens een keertje nee op dingen waar je geen zin in hebt. Dit is waarschijnlijk veel gemakkelijker dan wanneer je in je vertrouwde omgeving een uitnodiging moet afslaan.

3. Je ontdekt een nieuwe keuken

Natuurlijk ga je naar een ander land voor de studie en een nieuwe uitdaging, maar dat eten is ook niet geheel onbelangrijk. Waarschijnlijk gaat er een hele nieuwe wereld voor je open en ontdek je de lekkerste gerechten die we in ons koude kikkerlandje niet hebben. Geniet er dus optimaal van en kom vijf kilo zwaarder weer naar huis (guilty). 

studeren in het buitenland

4. Je stapt uit je comfort zone

De kans is groot dat alleen de keuze om te gaan studeren in het buitenland ver buiten je comfort zone ligt. Dat snappen we … en dat is net de reden om ervoor te gaan. Dit avontuur is de perfecte gelegenheid om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Ga bijvoorbeeld eens in je eentje uiteten – dat lijkt misschien heel spannend, maar dat valt allemaal wel mee.

5. Je krijgt eindelijk een talenknobbel

Je komt er niet onderuit: je zult echt een nieuwe taal moeten spreken. Als je niet beschikt over een goede talenknobbel kan dit nog weleens lastig worden. In het begin ga je nog gewapend met een woordenboek over straat, maar na een paar weken kun je die waarschijnlijk wel thuislaten. En als je dan na een half jaar of een jaar weer thuiskomt kun je je vrienden en familie imponeren met je vloeiende Italiaans of Deens, cool!

6. Je krijgt een andere kijk op het leven

Waarschijnlijk staat je avontuur bol van wijze levenslessen en voel je je een ander mens als je weer terugkomt. Dat klinkt misschien wat zweverig, maar het is écht zo. En die waanzinnige ervaring zal je voor altijd bijblijven.

Dus, waar wacht je nog op?

Hoe je vrienden kunt maken als je alleen reist

PS: NSMBL is er nu ook elke vrijdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Reageer op artikel:
Studeren in het buitenland? 6 redenen om het tóch te doen
Sluiten