Surinde
Surinde Fashion 17 sep 2019

Deze 6 fouten maakt iedereen tijdens het shoppen – ja, jij ook

Wil het momenteel even niet lukken met shoppen? We feel you. De overgang tussen twee seizoenen zorgt ervoor dat we even niet meer weten wat we willen, hoe we het willen en of we het überhaupt wel willen. Je ‘shoplust’ verdwijnt als sneeuw voor de zon en de vraag is hoe je die weer terugkrijgt.

1. Je houdt krampachtig vast aan je maat

Je bent gewend om een bepaalde maat te dragen en hier wijk je liever niet vanaf. Dit maakt shoppen erg lastig, omdat de maten per winkel enorm kunnen verschillen. Een goed voorbeeld hiervan is het jeansmaten-probleem. Probeer verschillende maten, zo is de kans op een goed passend kledingstuk veel groter.

Lees ook: Kledingmaten verschillen écht veel per winkel

2. Je laat je beperken door je lengte

Als je gelooft dat lange vrouwen bijvoorbeeld geen hakken kunnen dragen, of kleine vrouwen geen flared jeans, dan laat jij je enorm beperken. Ga niet van het slechtste uit en waag voor één keer een kans, wedden dat het leuker staat dan verwacht?

View this post on Instagram

S T R E E T W I S E 🇺🇸 @revolve @cristinamonti #streetstyle #girlnextdoor #satinskirt #revolvearoundtheworld

A post shared by TRACE Publicity (@tracepublicity) on

3. Je bent te voorzichtig met kleurcombinaties

Laten we voorop stellen dat iedereen moet dragen wat hij of zij mooi vindt. Maar als jij je laat tegenhouden door het idee dat bijvoorbeeld roze en rood vloeken, dan maak je het jezelf moeilijk. Experimenteer eens wat met kleuren en wie weet vind jij jouw nieuwe go to look.

fouten tijdens het shoppen

4. Je koopt alleen vrouwenkleding

Geloof ons, de mannenafdeling is het walhalla dat je niet mag missen tijdens het shoppen, zeker als je fan bent van comfy en oversized kleding. Ga tijdens je volgende shoppingtrip eens checken wat de wondere wereld der mannenkleding je te bieden heeft.

View this post on Instagram

Oversized hoodies and crossbodys ☕️ New K+K bag from the exclusive collaboration with @deichmann_UK #KendallAndKylieForDeichmann #walkthisway

A post shared by Alicia Roddy (@lissyroddyy) on

5. Je kijkt niet in je kast

Niet alleen omdat je op die manier dingen laat liggen die je toch al hebt (let’s face it: die koop je alsnog wel), wel omdat je vaak denkt dat je helemaal niets in je kast hebt hangen waar je je nieuw stuk mee kunt combineren. Kijk daarom altijd voor het shoppen even in je kast, dan weet je precies wat je in huis hebt.

fouten tijdens het shoppen

6. Je denkt niet aan de gouden 80/20-regel

De gouden 80/20-regel houdt in dat je voor tachtig procent aan essentials in je kast hebt, en voor twintig procent aan eyecatchers. Hoe blij we ook zijn met uitgesproken items, je moet ze wel kunnen combineren met wat rustigere kleding.

Als je deze zes vuistregels in je achterhoofd houdt tijdens het shoppen, dan kom je gegarandeerd met tassen vol thuis. Bye bye geld, hallo nieuwe garderobe.

Lees ook: 

MonstyleTrendalert

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Deze 6 fouten maakt iedereen tijdens het shoppen – ja, jij ook
Sluiten