Britt
Britt Love & Life 11 apr 2019

6 dingen in het leven waar je nooit ‘sorry’ voor hoeft te zeggen

Het zit nu eenmaal in onze aard om tegen alles en iedereen ‘sorry’ te zeggen. We zeggen dagelijks vaker ‘sorry’, dan dat we naar de wc gaan. Er zijn genoeg situaties die een excuus verdienen, maar nog veel meer situaties die totaal geen ‘sorry’ waard zijn.

Als de brave mens die je bent, voel je de nood om overal ‘sorry’ op te zeggen. Als iemand tegen je aanloopt, als iemand een afspraak afzegt en jij niet op een andere dag kunt, … Je biedt zelfs bijna je excuses aan voor het feit dat je bestaat. Dit zijn natuurlijk de ‘kleinere dingen’ in het leven, maar er zijn ook belangrijke zaken waar jij nooit je excuses voor hoeft aan te bieden.

1. Het delen van je gevoelens

Je hoeft je nooit schuldig te voelen of ‘sorry’ te zeggen omdat jij je emoties toont. Het zijn jouw gevoelens en niets of niemand mag je dat kwalijk nemen. Blijf gewoon je gevoelens delen, want iets als ‘overreacting‘ of ‘overemotional’ bestaat niet.

2. Vragen om verbetering

Dit is vooral iets voor relaties, maar ook voor vriendschappen. Als jij je telkens de volle honderd procent geeft, dan mag je dit ook terug verwachten. Wanneer je merkt dat jouw partner je keer op keer teleurstelt, is het nodig om dit aan te geven. Jij doet je best, dus is het niet meer dan eerlijk als hij of zij dit ook doet. Met elkaar praten is dus een absolute must.

3. Je dromen najagen

Aan het einde van de dag leven we allemaal voor onszelf, hoe egoïstisch je dit ook vindt klinken. We hebben allemaal een – soort van – toekomstplan en jagen dit na. Of het nu gaat om je carrière, reizen of iets anders: hier hoef jij je nooit voor te verontschuldigen, hoe tijdrovend het ook is. Iedereen heeft zo z’n eigen prioriteiten en dat is maar goed ook.

4. Je levensstijl

Je hoeft nooit ‘sorry’ te zeggen voor het feit dat jouw levensstijl verschilt van die van een ander. Of je lichaam nu een hummustempel is of een fastfoodbunker, who cares? Het is jouw lichaam en jouw leven. Mocht iemand ervoor kiezen het compleet anders te doen, dan is dat zijn of haar keuze.

5. Geen zin hebben in seks

Iedereen is weleens niet in the mood en dat is doodnormaal. Soms wil je gewoon écht Netflix’en en chillen, het liefst met veel snacks. Het maakt niet uit of je een lange dag hebt gehad of niet, jij bent de baas over je eigen lijf. Dus wanneer jouw partner aanstalten maakt, zeg je dat je geen zin hebt en skip je die verontschuldiging.

6. Vragen om ruimte

Soms komen mensen nogal dichtbij. Dat kan fysiek zijn, maar ook mentaal. In beide gevallen is het niet meer dan normaal dat mensen je wat ademruimte geven, zeker als je hierom vraagt. We zijn dol op gezelschap, maar wat me-time is net zo belangrijk. Sommige mensen begrijpen de hints niet echt en dan zit er niets anders op dan het straight to the point te vragen.

Je verontschuldigen is vaak niet nodig. Vraag jezelf voortaan af of de situatie echt een ‘sorry’ verdient, voordat je dit woord rondstrooit als confetti. Zeg dat Barbie het gezegd heeft.

We zeggen veel te vaak sorry en Barbie wil dat we daarmee stoppen

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Reageer op artikel:
6 dingen in het leven waar je nooit ‘sorry’ voor hoeft te zeggen
Sluiten