Jutta
Jutta Entertainment 24 jun 2018

5 types mannen die voetbal kijken

Het WK is afgetrapt en dus praten je vrienden en je lief de komende vier weken alleen nog maar over voetbal. De kans bestaat dat jij zelf ook zo’n voetbalgek bent, maar mannen die voetbal kijken, da’s andere koek. Welke van deze vijf types herken jij? 

types mannen die voetbal kijken

1. De betweter

De betweter weet precies wat er op het veld gebeurt, wie waar loopt en ziet ook telkens of die gele kaart nu wel of niet verdiend was. Loopt het goed? Dan legt hij tot in de kleinste details uit dat dat komt doordat die ene middenvelder meer vooraan speelt.

Staat zijn team achter? Dan roept hij met veel plezier tegen de coach (lees: de tv) welke wissels hij nu precies moet doorvoeren en hoe ze tactisch anders moeten spelen. Als hij coach was, zou het wat anders zijn!

2. De ‘Ik doe gewoon even mijn ogen dicht’-man

Dit type man vliegt al voor de wedstrijd afgetrapt is in de pintjes. Hij is een van de mannen die voetbal kijkt voor de ambiance. Maar zodra de bal rolt en zijn vrienden geconcentreerd naar de tv staren, krijgt hij het moeilijk. Even de ogen sluiten, héél even maar. En hop, die is begonnen aan zijn siësta.

mannen die voetbal kijken

3. De ware supporter

Deze man steunt zijn team door dik en dun. Moet zijn favoriete voetbalploeg om 16 uur spelen? Dan staat hij ‘s ochtends vroeger op om naar het werk te gaan, zodat hij ‘s avonds op tijd thuis is.

Hij kent de ploeg als zijn eigen broekzak, inclusief bankzitters. En de speler die net geblesseerd uitviel voor de aftrap van het toernooi. En de speler die die legendarische bal binnen trapte tegen Spanje in 1986. En de speler die bij de beloftenploeg de pannen van het dak speelt.

mannen die voetbal kijken

4. De ‘Speelde die niet bij die club?’-fan

In tegenstelling tot de ware supporter is dit type minder op de hoogte van het reilen en zeilen in het team. Gedurende een maand kan ‘ie zich ertoe aanzetten om voetbal te kijken (omdat al zijn vrienden en collega’s dat doen), maar doorheen het jaar kan het hem bitter weinig schelen.

Dat geeft hij (uiteraard) nooit toe. Om indruk te maken komt hij voortdurend met feitjes waar al dan niet een kern van waarheid in zit. ‘Hij speelde toch echt beter toen hij nog voor Barcelona voetbalde.’ – ‘Maar die heeft toch nooit voor Barcelona gesjot?’

mannen die voetbal kijken

5. De landverrader

Ook wel de succes-supporter. Bij aanvang van het toernooi staat hij als geen ander achter zijn nationale ploeg. Dit keer gaat het echt lukken, want het is de gouden generatie! Totdat die gouden generatie tegenover een groot voetballand komt te staan. ‘Argentinië? Ja, daar winnen ze toch niet tegen. Die hebben Messi!’

Wanneer zijn ploeg uit het toernooi ligt, is dat overigens geen reden om verdrietig te zijn voor de landverrader. Want zijn nieuw favoriete ploeg, die doet wel nog mee!

Ben jij ook omgeven door mannen die voetbal kijken? Haal dan eens subtiel onze WK-bingo boven, ambiance verzekerd!

De Grote Tous NSMBL WK-bingo

Famme

Reageer op artikel:
5 types mannen die voetbal kijken
Sluiten