Lesley
Lesley Travel 23 jan 2020

5 romantische citytrips en nope: Parijs staat er niet tussen

Nog een paar vakantiedagen over en een weekend met je lief op de planning staan? Doei Parijs en Rome, want deze romantische citytrips zijn minstens even leuk én origineel.

1. Bergen, Noorwegen

Bergen is een leuke, levendige stad waar de natuur en zee altijd dichtbij zijn. Ongeveer 10% van de inwoners zijn studenten, wat zorgt voor een gezellig sfeertje.

Wist je trouwens dat de stad zijn naam te danken heeft aan de zeven bergen waartussen de stad ligt? Je kunt met een kabelbaan naar de top van verschillende bergen gaan om zo te genieten van een prachtig uitzicht over de stad. Verder zijn ook de vele gekleurde huisjes aan de waterrand een must-see. Ideaal voor een romantisch weekendje weg dus.

2. Verona, Italië

Wanneer je aan ‘romantisch’ en ‘Italië’ denkt, zijn Rome en Venetië vaak de eerste steden die in je opkomen. Maar wist je dat Verona de echte stad van de liefde is? Ja hoor, de enige echte stad van Romeo en Julia. Julia is zelfs gebaseerd op een vrouw die echt in Verona gewoond heeft.

Bezoek Casa di Giulietta en waan jezelf in de veertiende eeuw. Zet je neer op een terrasje op een van de vele piazzas of wandel langs de oevers van de Adige. Genoeg romantische dingen te beleven in Verona.

3. Ljubljana, Slovenië

Ljubljana is een van de kleinste hoofdsteden van Europa maar is zeker een bezoekje waard. Een van de highlights van de stad is het kasteel ‘Ljubljana Grad’. Dat bouwwerk ligt op een heuvel en er zijn meerdere wandelroutes naar boven. Bezoek het kasteel en ga zeker eens langs in de uitkijktoren om van een prachtig zicht over de stad te genieten.

Genoeg gewandeld? Ga dan iets drinken op een van de vele terrasjes langs de rivier. Neem ook eens een kijkje op de markt die je van maandag tot zaterdag in de stad vindt. Leuke kraampjes met vers fruit en groenten, kledij en heel wat prulletjes.

4. Aix-en-Provence, Frankrijk

Bezoek de oude binnenstad van Aix-en-Provence en verdwaal tussen alle gezellige straatjes, fonteinen en monumenten. Bezoek een marktje en proef van lokale producten.

Zin in iets cultureel en leerrijk? Ga dan naar Camp Les Milles net buiten de stad. Het is het enige grootschalige internerings- en deportatiekamp van WOII in Frankrijk dat nog intact is en geopend voor publiek.

5. Edinburgh, Schotland

Edinburgh is een UNESCO-werelderfgoedlocatie. Je vindt er vele middeleeuwse huizen en smalle steegjes in de old town. Breng zeker een bezoek aan Edinburgh Castle. Dat herbergt onder andere de kroonjuwelen van Schotland en het National War Museum.

Edinburgh staat natuurlijk ook gekend om zijn whisky. Ga voor de ultieme whisky experience en proef van ‘s werelds grootste whiskycollectie.

Meer romantische citytrips? Ook deze vijf wil je een bezoekje brengen.

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
5 romantische citytrips en nope: Parijs staat er niet tussen
Sluiten