Lena
Lena Love & Life 25 mei 2019

5 mooie planten die het ook overleven in je badkamer

Planten zijn niet alleen ontzettend mooi en schattig, ze fleuren je ruimte ook helemaal op. Als echte plantenliefhebber staat er in elke hoek van je kamer wel eentje, of twee. Liefst zou je er ook enkele in de badkamer willen zetten, maar dat lijkt nu niet bepaald de beste plek voor je plantjes. Toch zijn er enkele harde tantes die het zelfs in je badkamer overleven.

1. Aloë Vera

Dit stevige plantje is afkomstig uit Afrika, en kan dus perfect overleven in wat warmere omstandigheden. Ook heeft hij niet veel licht of water nodig, enkel liefde.

2. Sanseveria of vrouwentong

Ook de vrouwentong – verwijzend naar zijn spitse bladeren – past goed in je badkamertje. Je mag hem nooit in de volle zon zetten en de grond moet tussen elke waterbeurt goed droog zijn. Liever een beetje te weinig water dan te veel.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door AllYarnDrive (@allyarndrive) op

3. Koraalcactus of rhipsalis

De rhipsalis is een familielid van de cactus, maar dan zonder stekels. Zet de plant op een verhoogje in je badkamer of hang hem op. Zo groeit hij mooi naar beneden. De plant overleeft waar je hem ook zet, hij zou zelfs in je kelder overleven.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Zeynep Talayer (@zeyneptalayer) op

4. Lepelplant

Dit speciale plantje komt uit Zuid-Amerika en groeit dus het best in een tropisch klimaat. Je warme, vochtige badkamer komt hier dicht bij in de buurt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Gartenfreunde Pfaffenwinkel (@gartenfreunde_pfaffenwinkel) op

5. Orchidee

Je zou het misschien niet meteen denken maar ook de orchidee overleeft in je badkamer. De mooie en sierlijke plant houdt niet van tocht, direct zonlicht en naast een verwarming staan. Pluspunt: door de vochtige lucht in je badkamer kunnen de knoppen van de plant ook niet uitdrogen.

Waarom je planten altijd in die plastic bloempot moet laten zitten

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
5 mooie planten die het ook overleven in je badkamer
Sluiten