Tessa
Tessa Entertainment 4 nov 2018

5 Netflix-hacks die je leven een stuk aangenamer gaan maken

Nu het te koud is geworden om met een glas rosé op een terrasje te zitten verdoe je je tijd liever in de zetel. Kopje thee, wolkenpyjama aan, dekentje dabei en chillen maar. Om die momenten nog iets chiller te maken zijn hier vijf Netflix-hacks. 

1. Zoek op de term ‘Netflix’

Als je de zoekterm ‘Netflix’ invult, kom je direct bij alle Netflix Originals terecht. Dat zijn inmiddels een heleboel films en series, en onze persoonlijke favoriete nieuwkomer ‘Elite’ staat natuurlijk bovenaan.

2. Een film of serie aanvragen

Je kunt bij Netflix gewoon een aanvraag indienen voor films en series die niet online staan. Of ze er dan daadwerkelijk op komen te staan moet nog blijken, maar niet geschoten is altijd mis. Je kunt per aanvraag drie verschillende films en series vermelden en zodra iets wordt toegevoegd ontvang je daar meteen een melding van.

3. Instellen op releasejaar

Je kunt films en series zoeken op releasejaar en dat kan ontzettend fijn zijn als je zin hebt in een niéuwe film. Selecteer eerst ‘films’ of ‘series’ en kies vervolgens het genre uit. Rechtsboven in je scherm zie je nu een vierkantje staan met daarin vier blokjes. Als je daarop klikt staat er ‘suggesties voor jou’. Als je daarop klikt kun je het releasejaar aanvinken.

4. Personaliseer je ondertiteling

Klik rechtsboven op het pijltje dat naar onderen wijst. Klik in het menu op ‘Account’, en als je een beetje naar onderen scrolt zie je daar ‘Weergave van ondertitels’ staan. Nu kun je van alles aan de ondertiteling veranderen, van kleur tot tekstgrootte.

5. Beoordeel films en series

Netflix zoekt altijd matches voor jou, gebaseerd op wat je al hebt bekeken. Op het moment dat je bekeken films een beoordeling geeft, krijg je nog betere matches van Netflix. Als je op de afbeelding van de serie of film gaat staan zie je rechts op de afbeelding een duimpje omhoog en een duimpje omlaag staan. Als je hier je voorkeur aangeeft, kan Netflix daar de volgende keer rekening mee houden.

De 10 series die nieuwe Netflix-gebruikers als eerste bingen

 

Reageer op artikel:
5 Netflix-hacks die je leven een stuk aangenamer gaan maken
Sluiten