Sofie
Sofie Beauty 6 jun 2019

5 make-upfouten die vrijwel iedereen maakt (ja, jij ook!)

Veel bezig met crèmes, poeders, lakjes, olies en the lot? Wij ook. Maar omdat we geregeld niezen wanneer we mascara aanbrengen en in de war raken door alle zevenendertig tinten rode lippenstift kunnen we wel wat hulp gebruiken. NSMBL’s Beauty Brigade to the rescue. Deze week vertelt Sofie je alles over de 5 make-upfouten die iedereen maakt (jep, jij ook). 

1. Breng foundation aan met een beautyblender, niet met een buffing brush

Hoewel menig beauty-liefhebber zweert bij een buffing brush bekom je een veel natuurlijker effect wanneer je een beautyblender gebruikt. Met zo’n buffing brush maak je cirkelvormige bewegingen voor een zo geblend mogelijk resultaat.

Daardoor leg je vaak net de nadruk op de droge en oneffen plekjes van je huid én zorg je voor een oneven dekking en lichte irritatie. Solution? De alom bekende beautyblender. Met een zachte drukbeweging creëer je een soort airbrush-effect en ziet je foundation eruit als een tweede laagje huid.

make up fouten

2. Gebruik highlighter niet enkel op je jukbeenderen

Stiekem zijn we allemaal op zoek naar wat meer blingbling in ons leven. Enter highlighter, het product dat je voorziet van een gezonde en glamoureuze gloed. Beperk je niet tot je jukbeenderen, maar smeer het ook onder je wenkbrauwen (hallo, liftend effect) en op je binnenste ooghoeken – dat zorgt voor een fris en fruitige look én je ogen lijken er groter door. #score

3. Doe niet enkel blush op je wangen

Blush laat je wangen er jeugdig uitzien en wordt doorgaans net onder je highlighter aangebracht. Maar door je enkel te focussen op de appeltjes van je wangen creëer je net het tegenovergestelde effect: je gezicht gaat erdoor hangen.

Start daarom bij het bovenste deel van je oor en werk zachtjes je weg naar het onderste gedeelte van je neus. Op die manier krijg je, net zoals bij het correcte gebruik van highlighter, een liftend en verjongend effect.

make up fouten

4. Mascara: van beneden naar boven

Maar al te vaak zie je meisjes hun wimpers van een laagje mascara voorzien door hun ogen snel open en toe te doen, terwijl ze het mascara-borsteltje vlak voor hun oog houden. Niet doen! Niet alleen zullen enkel de tipjes van je wimpers er effect van ondervinden, je creëert ook geen volumineus effect.

Hoe dan wél? Begin bij het onderste gedeelte van je wimper en slowly work your way up, mét zigzag-bewegingen. Tip: breng ook wat mascara aan op de buitenkant van je wimpers. Klinkt misschien een tikkeltje raar, maar op die manier ben je er zeker van dat steeds je gehele wimper meehebt.

5. Gebruik áltijd een lippenseel voor je lippenstift

Zo krijg je een veel preciezer en netter resultaat. Geen lippenseel in de buurt? Geen probleem: een schoon eyelinerkwastje does the trick. 

Tip: zorg er steeds voor dat je lippen schoon zijn voor je lippenstift opdoet. Maak gebruik van een vochtig doekje om eventuele foundation die op je lippen terecht is gekomen weg te
werken en scrub er hierna op los met een speciale lipscrub.

Meer lezen van Sofie? Ze blogt op www.sofiekatelijne.be en haar Instagram-account ziet er belachelijk satisfying uit.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ? Sofie Katelijne ? (@sofiekatelijne) op


PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
5 make-upfouten die vrijwel iedereen maakt (ja, jij ook!)
Sluiten