Lesley
Lesley Food 12 feb 2019

5 hotspots voor dat hongerke tijdens jullie dagje Gent

Gaan shoppen met je mama, een dag op pad met je girl squad of een romantisch uitje met je lief? Topplan, maar van zo’n lange dag in de stad krijg je weleens een hongerke. Hier kunnen jullie gaan eten tijdens een dagje Gent. 

Oats Day Long

Wij associëren havermout vooral met papperige drets die we met lange tanden naar binnen werken als we op dieet zijn (en waar we stiekem nog een shitload aan suiker doorheen roeren). Bij Oats Day Long tillen ze havermout naar een hoger niveau, waardoor je het de hele dag door wilt eten.

View this post on Instagram

Start je week goed met #oatmealmonday en een lekkere gezonde havermout bowl als ontbijt ?? De Oats Skool met kaneel, appelcompote, granola en rozijntjes is een echte klassieker! #oatmeal #havermout #hothothot #oatmealmonday #healthybreakfast #oatsdaylong #nederkouter #gent #newintown

A post shared by Oats Day Long (@oatsdaylong) on

La Vie en Prose

Zin in koffie? Bij La Vie en Prose wordt je voorzien van een dosis caféine terwijl je rondstruint in een allerschattigste winkel vol boeken, kaartjes, brieven en juweeltjes. Belmodo schreef al eerder over het leuke winkeltje dat wordt uitgebaat door Barbara Callewaert.

Het geesteskind van Tiany Kiriloff is helaas niet meer, maar dat van Barbara gelukkig wel – en wij nemen met alle liefde van de wereld de ondankbare taak op ons om je te wijzen op de leukste hotspots. ?

View this post on Instagram

hanging boobs, hairy legs and bananas. the dream. get them @ lavieenprose, krekelberg 26, sint-amandsberg ???~ or write me a nice and private message. #boobs #bananas #jewellery #earrings #hanging #hangingaround #hairylegs #selfmade #diy #fimo

A post shared by Rike Nickel (@rikenickel) on

Potatolicious

Het zal niemand nog verbazen: patatjes blijven een gevestigde waarde in ons eetpatroon. Gepoft, gekookt, in een salade of omgetoverd tot friet: met aardappelen kun je alle kanten op. En dat hebben ze bij Potatolicious goed begrepen.

View this post on Instagram

Potato style streetfood! Good food for everyone’s mood #foodporn #tasty #homemade #vegetables #vegetarian #meatandpotatoes #vegan #ghent #potatoliciousghent #somuchmorethanjustpotatoes #eatin #takeout #deliveroo #ubereats

A post shared by Potatolicious (@potatoliciousghent) on

Bodo

Hoeft het voor jou allemaal niet te ingewikkeld (lees: hipster) en geniet je nog het meest van gewone Vlaamse kost? Bij Bodo proef je klassiekers als rundsbitterballen, asperges à la flamande, konijn met pruimen en ‘een soort van kaastaart’. En als het menu je niet overtuigt, doet de locatie dat wel, want je hebt zicht op het water en het Gravensteen.

View this post on Instagram

Nog even uitpuffen op ons terras van @extremis ? Weest welgekomen gij allen!

A post shared by Bodo Gent (@bodo.gent) on

De Post

Naast winkels als Men At Work, Sissy-Boy en Skins Cosmetics vind je is het prachtig historische postgebouw ook een vestiging van Le Pain Quotidien. En oké, die vind je in zowat elke grote stad, maar je bestelt dat lekkere ontbijt of die gezonde lunch niét overal in een statig pand als dit.

View this post on Instagram

It is absolutely insane how many things we have in common. Same state, same program, same year? You're kidding me?. #toomanycoincidences#noway#Kansassquad#irisspaceghent#irisspaceBelgium

A post shared by Iris Huang • irisspace.com (@irisspace) on

PS: NSMBL is er nu ook elke vrijdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Reageer op artikel:
5 hotspots voor dat hongerke tijdens jullie dagje Gent
Sluiten