Beauty 6 jul 2018 Jutta

5 dingen die alle vrouwen met krullen begrijpen

Gebruik je meer conditioner dan je beste vriendinnen samen en gaat die stijltang of föhn standaard mee op reis sinds je puberteit? Dan ben je waarschijnlijk een vrolijke krullenbol. Hier zijn vijf dingen die alle vrouwen met krullen begrijpen.

Vrouwen met krullen …

1. … hebben epische ochtendcoupes

Als je vriendinnen klagen dat ze ‘s ochtends veel werk aan hun haar hebben, rol jij met je ogen. Please. Probeer jouw manen maar eens te temmen! Je bent al blij wanneer je tot bij de douche geraakt, want je hebt praktisch een gps nodig om de weg te vinden met al die krullen voor je ogen.

En nee, ‘s avonds douchen is ook geen optie. Waarom niet? Omdat je haar dan de dag nadien kan concurreren met de pruik van Mozart.

2. … kunnen niet voor een ‘korte, zomerse’ coupe gaan

Short hair, don’t care! Dat geldt niet voor de krullenbollen onder ons. Want kort haar en krullen zijn geen gulden combinatie. Probeer het vooral eens, wanneer je écht wanhopig bent om ‘s ochtends vijf minuutjes tijd te winnen. Maar je zult zien: kort haar is een no-go voor vrouwen met krullen.

3. … houden van hun kapper

Wanneer je de juiste kapper tegenkwam, ging er een nieuwe wereld voor je open. Niet alleen weet hij hoe hij met je stugge krullenbos moet omgaan, hij raadt je ook de beste producten aan.

4. … zijn blij wanneer hun kinderen later krullen hebben, maar …

Met een beetje geluk erven jouw kinderen later die volumineuze haardos van jou. Oké, ze zullen voor dezelfde probleempjes komen te staan als jij, maar stiekem is het ook heel leuk dat ze daardoor zo op jou lijken.

5. … zuchten heel luid wanneer Frank of Sabine zonnig weer/regen/wind voorspelt

Is het zonnig? Dan verandert je haar in geen tijd in een hoopje stro. Krullend stro welteverstaan. Is het regenachtig? Dan rekken je krullen zodat je én niets kunt zien én eruitziet als een verdwaalde poedel. Staat er een strakke wind? Dan heb je hetzelfde probleem als andere mensen met lang haar. Maar dan maal 1000, want jij hebt ook nog eens enorm veel volume.

Wedden dat je je conditioner al je hele leven verkeerd gebruikt?

Famme

Reageer op artikel:
5 dingen die alle vrouwen met krullen begrijpen
Sluiten