Lesley
Lesley Love & Life 3 nov 2019

4 tips om het uit te maken met iemand die je eigenlijk nog graag ziet

Iedereen die al eens een hartverscheurende heartbreak heeft meegemaakt weet dat iemand graag zien soms écht niet genoeg is om de relatie te doen werken. Afstand, tijdsgebrek of andere doelen in jullie levens kunnen er alsnog voor zorgen dat jullie elkaar beter laten gaan. Dan zit er niets anders op dan de relatie te verbreken, maar hoe doet je dat als je nog zielsveel van de ander houdt? Deze 4 tips kunnen je helpen.  

1. Vertel waarom jíj niet verder kunt in de relatie

Het uitmaken is voor beide partijen enorm pijnlijk. Maar als jij de relatie niet meer ziet zitten is het oneerlijk om verder te gaan. Je maakt het uit om een reden, of om een bepaald gevoel. Dat gevoel ligt bij jou, dus ga hem of haar vooral niets verwijten.

Zeg bijvoorbeeld liever “Voor mij is de afstand tussen ons te groot om deze relatie voort te zetten” dan “De afstand tussen ons ís te groot om deze relatie voort te zetten”. Blijf liever ook weg van “De afstand tussen ons valt best mee, maar jij bent een eikel en doet nooit eens moeite om tot bij mij te komen”. Heeft niemand iets aan.

Door het vooral te hebben over wat jij vindt, vermijd je discussies over iets waar jij al lang over uit bent: het verbreken van de relatie.

2. Afstand is wat je nodig hebt

Niets verleidelijker dan na een paar weken toch weer contact te zoeken met je ex. Doe dit niet. Dit is alleen maar verwarrend voor de gedumpte persoon én voor jezelf. In bed duiken met elkaar is al helemaal een slecht idee. Het voelt vertrouwd en het voelt goed, maar voor je het weet voel je je weer emotioneel verbonden.

Het is ook verstandig om even tijd voor jezelf te nemen en dus niet te vluchten in een volgend liefdesproject. Neem de tijd om bijvoorbeeld dingen op te pakken die je altijd al wilde doen. Bijvoorbeeld: sporten, een creatieve cursus of wat dacht je van een reis in je eentje? Wedden dat deze afleiding je door de break-up helpt?

3. Wees duidelijk voor je omgeving

Het kan zomaar zijn dat je niet echt zin hebt om aan iedereen te vertellen hoe het nu precies zit. Hoeft ook niet. Maar het is wel slim om het te delen met je familie en een paar vrienden of vriendinnen. Zij staan klaar met afleiding als je daar zin in hebt, kunnen je advies geven én kunnen je behoeden voor zwakke momenten.

4. Herinner jezelf af en toe aan de reden voor de break-up

Begin je na een paar maanden toch weer te twijfelen? Bedenk je dan waarom jullie relatie geen kans van slagen had. Is de situatie nog steeds zo? Dan weet je dat je de juiste keuze hebt gemaakt. Merk je dat er dingen veranderen en er misschien toch nog een kans is? Volg dan je hart en wees gerust: échte liefde komt altijd terug.

Ook leuk:

Elite Daily

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
4 tips om het uit te maken met iemand die je eigenlijk nog graag ziet
Sluiten