Lesley
Lesley Love & Life 6 nov 2019

4 tips om gemakkelijker te zeggen wat je wilt in bed

Let’s be honest: praten over seks is moeilijk. Awkward ook vaak. In veel culturen blijft het immers iets ‘gênants’, ‘privé’ of ‘vies’, terwijl dat helemaal nergens voor nodig is. Seks is leuk, punt. Maar omdat er altijd ruimte is voor verbetering wil je misschien wel eens iets anders. En dankzij deze vier tips vertel je dat ook gemakkelijk aan je lief. 

Communiceren in bed blijft een issue. Uit recent onderzoek van de universiteit van Indiana bleek dat maar liefst 55% van de ondervraagde vrouwen weleens een situatie meemaakte tijdens een vrijpartij waarin ze wel wílden communiceren met hun lief over hoe ze aangeraakt wilden worden of waar ze over fantaseerden, maar het toch niet deden.

Een op de vijf voelde zich überhaupt niet comfortabel bij praten over seks. Vaak willen ze hun lief niet kwetsen, hebben ze geen behoefte om in detail te treden, schamen ze zich, of hebben ze het gevoel dat hun genot er niet toe doet.

Vooral dat laatste argument is natuurlijk best problematisch. Moeten we anno 2020 echt nog steeds gouden stickers uitdelen met daarop: “HEY YOU, YOU DESERVE GREAT SEX!”? Bovendien is communicatie de sleutel tot goede (of nog betere) seks, dus kun je maar beter je moed bij elkaar rapen en je mond opentrekken. Deze vier tips kunnen helpen.

1. Omschrijf wat je voelt

Zie jezelf héél even als gps en geef je lief een duwtje in de goede richting. Hij hoeft echt niet te weten dat een bepaalde move helemaal niks voor jou doet, vertel hem liever waar hij zich dan beter wél op focust. Vertel hem in the heat of the moment welke aanrakingen je prettig vindt – da’s communiceren en dirty talk ineen!

Lees ook: Dirty talk, hoe doe je dat?

2. Wees geduldig

Waarschijnlijk blijft praten over seks altijd wel een béétje ongemakkelijk en da’s helemaal oké. Accepteer dat, laat je lief uitpraten, wees lief en heb geduld. Het belangrijkste is dat jullie je veilig bij elkaar voelen.

3. Bekijk of lees samen wat je erotisch vindt

Vind je praten écht te moeilijk? Dan kunnen porno, seksscènes uit films of erotische literatuur een handig hulpmiddeltje zijn. Geef aan wat je opwindend vindt, maar ook wat voor jou een echte afknapper is. Op die manier kun je op een beeldende manier uitleggen wat je fijn vindt (en dan kunnen jullie de theorie meteen in de praktijk omzetten).

4. Onderneem actie

Blijf je ergens mee zitten? Er bestaan heel wat (online) workshops die jullie samen kunnen volgen om je seksleven te verbeteren. Want hé gurl, you deserve great sex. 😉

Lees ook: Wat als een orgasme niet (gemakkelijk) lukt?

Bedrock

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
4 tips om gemakkelijker te zeggen wat je wilt in bed
Sluiten