Jutta
Jutta Food 10 mei 2019

Gratis festivals en springkastelen: dit wordt jouw weekend

Nog geen plannen dit weekend? NSMBL tipt je de leukste feestjes, evenementen en bars, zodat je haast zou vergeten dat er na die kater weer een werkweek aankomt.

Brussels Food Festival

Een fondke leggen doen we met onze nieuwe BFF: het Brussels Food Festival. Daar proef je het hele weekend van allerlei foodtruck-lekkers. Op de lijst van kraampjes spotten we al zeevruchten, Cubaans eten, empanadas, Indisch lekkers, ijsjes en taartjes. Zou het heel erg zijn om dat allemaal te proberen? ?

Tegelijk is er ook the Little Big Bazaar, een leuk marktje waar je allerlei artisanale spulletjes kunt kopen.

Festival voor je lever

Zaterdag kun je in het zuidpark in Gent terecht voor een gratis festivalletje waar de mocktails rijkelijk vloeien. Dat die populairder dan ooit zijn is mooi meegenomen voor de studenten geneeskunde die OverLever (die pun is sowieso intended) organiseren. Toch gebeuren er nog steeds heel veel ongevallen onder invloed van alcohol, daarom gaat de opbrengst van het festival naar de Responsible Young Drivers.

Wij laten het niet aan ons hart komen en gaan er lekker heen, al was het maar om eens in zo’n tripping car te kruipen.


Springkasteelspringen aan het Zilvermeer

Zondag is het van jump for joy in Mol, want dan vindt Air Games plaats, een vijf kilometer lange springkastelenrace. Tijdens de race moet je tien obstakels zien te overwinnen en de kans bestaat dat dat heel grappig wordt.

Als je nu nog een ticket moet kopen is dat niet heel goedkoop – het kost nu vijftig euro in voorverkoop, ter plaatse zestig – maar je krijgt wel een drankje en een snack en een medaille voor moed en zelfopoffering. En een officieel T-shirt, zodat jij als een ware blaaskaak aan je vrienden kunt laten zien dat je soms wél sport. Uiteraard kun je je vrienden – of collega’s – ook meenemen, want in groep wordt dit nog leuker!

PS: Wie de zoetgevooisde stem van NSMBL’s Jutta graag eens wil horen kan elke vrijdag luisteren naar radio NRJ, waar ze je samen met Valerie Wynants het weekend inloodst.

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Reageer op artikel:
Gratis festivals en springkastelen: dit wordt jouw weekend
Sluiten