Gina
Gina Love & Life 8 nov 2018

11 gênante momenten als je ergens voor het eerst op bezoek bent

Voor het eerst op bezoek bij je schoonouders, op een feestje waar je amper iemand kent of (verplicht) meegaan met je ouders naar de verjaardag van vage kennissen: het maakt niet uit waar je naartoe gaat, je ontkomt toch niet aan deze elf gênante momenten. Awkward.

1. De begroeting

Misschien wel de meest gênante van allemaal. Ga je voor een kus, geef je iemand een hand? Of drie kussen misschien? Sommige weirdo’s geven er ook maar twee. Aaargh. Dan maar gewoon als laatste binnengaan en de rest na-apen.

genante momenten

2. Je moet naar de wc

Hopelijk alleen voor nummer één, want nummer twee is géén optie buiten de veilige muren van je eigen badkamer. ?. Rest je alleen nog het toilet zoeken in een huis dat je niet kent. En hopen dat er een vuilnisbakje staat als je je regels hebt. (Als dat niet zo is: who are those people who invited you?)

3. Het theezakje

Je had gewoon koffie moeten vragen, want nu zit je met dat ellendige theezakje en waar – WAAR – moet je dat gooien? Het tapijt is geen optie. (Of wel?) Dan maar in je thee laten bungelen. Hallo, bitter nasmaakje.

genante momenten

4. Namen vergeten

Het is niet dat je niet luistert wanneer al die nozems zich voorstellen, het is gewoon dat je, euh, niet luistert. En na een halfuur kun je moeilijk nog vragen hoe ze dan ook weer heten. Laat maar zitten, kan ons het schelen.

5. Niezen en hoesten

Het allerergste is uitgenodigd worden door een bende onbekenden wanneer je een verkoudheid hebt. Je hoest de longen uit je lijf of – worst case scenario – niest er ook nog eens een hele sliert snot uit. Iemand een zakdoek?

genante momenten

6. Snuffelende huisdieren

Zo’n hond die aan je kruis begint te snuffelen alsof je je al weken niet meer hebt gewassen daarbeneden. Lekker ongemakkelijk.

Neen danku #8 – de huisdiereneditie

7. Starende kinderen

Kinderen vinden het altijd leuk om een soort stare down met je te houden. Je wilt niet de hele tijd onbeschaamd aangestaard worden, maar ook niet overkomen als een kinderhater. Tel tot tien. Tel tot tien. Tel tot tien. Wij gaan dit winnen, kleine lummel.

genante momenten

8. Kauwgom

Je had net nog kauwgom in je mond omdat je een frisse adem wilde, maar nu weet je niet waar je hem moet gooien. Doorslikken? Fysiek onmogelijk. Een papiertje in je broekzak dan maar? Je kunt natuurlijk altijd vragen waar de vuilnisbak staat, maar je sterft nog liever.

9. WAT ZEI JE?

Je hebt al drie keer gevraagd of de gastheer zijn (bij voorkeur West-Vlaamse) uitleg nog eens wil herhalen, geeft het dan maar op en knikt instemmend, waarop je wordt aangestaard alsof je net akkoord bent gegaan met het feit dat Trump de beste president ever is. Als dat ons leven niet beschrijft, weten wij het ook niet meer.

genante momenten

10. Iets moeilijks eten

Toastjes van tien centimeter hoog die je niet naar behoren in je mond krijgt: waarom maken mensen zoiets? Leuk dat je me moddervet naar huis wilt sturen, maar steek je die dingen in één keer in je mond (met het risico dat je ze niet krijgt doorgeslikt) of deel je ze op in happen (met het risico dat heel het toastje in elkaar stuikt)? IEMAND. HELP. ONS.

genante momenten

11. Doei

Alsof de begroeting nog niet erg genoeg was, moet je dat nu nog eens opnieuw doen. Opnieuw een kus? En moet je dan iedereen kussen? Of is er een of andere loser die een high five wilt geven. HAAL ONS HIER WEEEEEEG.

Nog meer ongemakkelijke situaties?

10 heerlijk herkenbare gênante momenten

Reageer op artikel:
11 gênante momenten als je ergens voor het eerst op bezoek bent
Sluiten