Cami
Cami Liefde & Seks 6 mrt 2018

10 dingen die je wilde weten vóór je eerste break-up

Na een break-up lijkt de wereld te vergaan. Alle mannen zijn klootzakken en je beste vriendinnen moeten hem defriendenJe kunt enkel nog vertrouwen op comfort food, rosé en Netflix. Toch zal je op termijn weer leren verdergaan zonder je ex. Hou zeker de volgende dingen in je achterhoofd.

1. Ja, je zal weer verliefd worden/daten/seks hebben

Net na je breuk kun je je echt niet inbeelden dat je ooit met iemand anders zou daten. Toch komt er op een dag wel iemand voorbij die je aantrekkelijk vindt en ja, dat zal ook wederzijds zijn.

break-up ex

2. Steun op je vrienden, maar niet voor altijd

Je kunt het tempo waarin je een break-up verwerkt helaas niet verhogen. De eerste maand mag je best wel wat extra aandacht opeisen bij je vrienden. Daarna moet je leren om voor jezelf te zorgen. Je vrienden zijn er voor steun, chocolade-ijs en voodoo-avonden, maar het is niet fijn voor hen als jullie conversaties wekenlang over je ex gaan.  Als je voelt dat je meer communicatie nodig hebt dan je vrienden je post-break-up kunnen bieden, overweeg dan een therapeut.

3. Er is geen tijdslimiet om “over” iemand te zijn

Iedereen heeft wel die vriendin met een ijshart die vindt dat je ‘nu al wel over hem moet zijn’. Ze wilt niets meer over jullie break-up horen na de helft van de lengte van jullie relatie. Ze heeft een punt: je verdriet lijkt eindeloos en het helpt om een eindpunt in zicht te hebben, maar je hebt geen controle over je #feels. Forceren maakt het enkel erger. Laat je verdriet wegebben op jouw tempo.

ex break-up

4. Hé het is oké om je ex even te haten

Zolang die haat op termijn ook weer verdwijnt. Je mag gerust fantaseren over hoe je zijn shampoo zou vervangen door lijm, maar probeer je woede een plaats te geven.

ex break-up

5. Het is heel gemakkelijk om te doen alsof je over hem bent

Ook gekend als deze fase: “Oh, ik voel me zo chill nu, we zijn gewoon vrienden. Vertel me alles over je nieuwe vriendin. En oh, is ze American Apparel-model? Wat leuk!” Gaat gewoonlijk gepaard met een trillend ooglid.

ex break-up

6. Bescherm jezelf en blokkeer hem op AL je social media

Ok, dat geeft hem het signaal dat je nog veel om hem geeft. Toch is dat beter dan hem te Instagrammen als je je alleen voelt. Houdt hij daar nu een baby vast? Hoe leuk! Iemand, breng me whisky.

ex break-up

7. Denk aan hoe je je voelde tijdens de relatie

Ben je zeker dat je zo gelukkig was? Misschien was je wel vaak van streek? Nerveus? Angstig? Hadden jullie twijfels? Denk aan die momenten. Feliciteer jezelf als je uit een ongezonde relatie stapt. Zo kun je plaats vinden voor opluchting of rust.

ex break-up

8. Hij is heus niet zo onvergetelijk

Nee, hij is niet even knap als Harry Styles. Hij heeft een belachelijke studentenjob en houdt stiekem nog van dubstep. Je geraakt wel over hem.

ex break-up

9. Jij en je ex hoeven niet bevriend te blijven

Wie bevriend kan blijven met zijn ex is ofwel de Dalai Lama, ofwel niet zo verliefd geweest. Het is normaal dat je geen smalltalk kan hebben over je nieuwe paleodieet met iemand van wie je zijn piemel hebt aangeraakt. Dat maakt je niet zielig of kinderachtig.

ex break-up

10. Het werkte gewoon niet tussen jullie

Dat is uiteindelijk de belangrijkste les. Eens je dat beseft, zul je er sneller over zijn. Daarna kom je sowieso wel de juiste tegen.

Cosmopolitan

Reageer op artikel:
10 dingen die je wilde weten vóór je eerste break-up
Sluiten