Lesley
Lesley Love & Life 19 nov 2018

10 kerstcadeautjes die je ‘per ongeluk’ ook voor jezelf koopt

Je hebt mensen die gillend wegrennen van kerstmarkten en je hebt mensen die heel december met een jenevertje (of twee) in hun hand rondbrengen. De redactie is er het levend bewijs van. Elke week nemen Jutta, notoir antichrist(mas), en Lesley, eigenaar van maar liefst drie adventskalenders, je mee in hun aftelrace naar de feestdagen.

Lesley: “Size does matter in mijn familie.”

Het gros van de cadeautjes krijg ik op Nieuwjaar, maar mijn eigen gezin heb ik verplicht om op kerstdag een mini-kerstfeestje te organiseren en cadeaus uit te wisselen. Dat zijn sowieso de leukste cadeautjes, want mijn gezin kent me het best en van de rest van de familie krijg ik kleren uit de Desigual en een héél kitscherige handtas van Mickey Mouse, omdat de Engelse vlag er ergens opstaat en ‘ik toch zo graag naar Londen ga’. Kleine suggestie: tickets voor de Eurostar will do next time. 

Vanaf 1 december maken mijn zus en ik elkaar (en onze ouders) helemaal gek met de geheimzinnige boodschap dat we wéér eens het perfecte kerstcadeau hebben gevonden en dan achteloos een gigantische doos onder de kerstboom proppen. Size does matter in mijn familie.

kerstcadeautjes voor jezelf

Nu ja, we zijn niet écht ondankbare schepsels, maar geef toe: iedereen wordt enthousiaster van een cadeau van een meter op een halve meter groot dan van een pakje waar waarschijnlijk sokken in zitten. (Het was een juwelenkast trouwens. Met een gebarsten spiegel omdat mijn mama er heel Brussel mee rondgereden was. Wie het kleine niet eert, …)

Anyways, ik ben dus al hard op zoek naar cadeaus die elk pakje van vorig jaar overtreffen en deze 10 cadeautjes sleep ik ‘per ongeluk’ ook naar mijn eigen winkelmandje. Oh ja enne, genereuze lezers: je vindt het adres van de redactie vast wel op Google.

‘Harry Potter’-kleurboek

Eerlijk: ik was niet helemaal mee met de hele ‘kleuren voor volwassenen’-trend (lees: ik werd er zenuwachtig van en begon met potloden te gooien), maar voor dit kleurboek (excuseer, cinematic gallery) doe ik gráág mijn best.

kerstcadeautjes

Mini-wafelijzer

Kleine wafels hebben alleen maar voordelen: je kunt er meer van eten en ze bevatten minder calorieën. Iets zegt mij dat ‘meer’ en ‘minder’ hier samen niet opgaan, maar whatever. 14 euro in plaats van 29, dus geef toe: je. wilt. dit.

kerstcadeautjes

Boek ‘Niet Nu Laura’

Mijn favoriete cartooniste by far. Ik denk graag dat we veel gemeen hebben, alleen al omdat ze graag kroketten eet en we allebei geen fokking tomatten op ons smoske willen. En de verzendingskosten zijn gratis, dus waar wacht je op? ?

kerstcadeautjes

Swear socks

Soms moeten je sokken je baas vertellen wat jij niet kunt zonder ontslagen te worden. (Maar niet mijn baas hé. Echt niet, baas.)

kerstcadeautjes

Bubblegum knit

En dan graag met die paarse rok. Dag en bedankt. Je koopt ‘m voor 19,99 euro.

kerstcadeautjes

Mokken: ‘Los het op’, ‘Ik wil naar huis’, ‘Zeddiskalm’

Monday mood: ik wil naar huis. Je shopt ze op Koaren en zoals die zelf zegt: ‘verzending voor 1 is even duur dan verzending voor meerdere’ – dus whatever, bestel ze gewoon alledrie. #business

kantoorgadgets misantropen kerstcadeautjes

Tuinkabouters voor je planten

Om de aandacht af te leiden van het feit dat je planten er net iets doodser bij hangen dan zou moeten. Je koopt ze op Firebox.

kerstcadeautjes voor jezelf

Boek ‘#kleingelukske’

Op de wekker kijken als het net 22u22 is (en dan bijgelovig de grond aanraken voor geluk), het donsdeken meteen in de overtrek krijgen, je iPhone laten vallen zonder dat ‘ie kapotgaat … #kleingelukske.

Voor fans van clevere woordspelingen (‘Geluk zit in een klein boekske’) en de heerlijk nuchtere Lynn Van Royen (‘Nee, dit boek helpt je niet op weg naar die droomjob of die wereldreis naar de Himalaya, maar wedden dat het je leven toch 10% beter maakt?’).

kerstcadeautjes

Pantoffels voor in de microgolf

Deze pantoffels steek je zo in microgolf en dan blijven ze tot anderhalf uur warm. I repeat: tot anderhalf uur.

kerstcadeautjes

Warme pyjama

Nog beter dan een faux fur om de kou buiten te trotseren? Een faux fur voor binnenshuis om gewoon mee naast de verwarming te zitten. Verwarmde pantoffels dabei en doei winter.

kerstcadeautjes
Reageer op artikel:
10 kerstcadeautjes die je ‘per ongeluk’ ook voor jezelf koopt
Sluiten