Lesley
Lesley Love & Life 4 apr 2018

10 heerlijk herkenbare gênante momenten

De longen uit je lijf lopen en toch de bus missen, een walk of shame of enthousiast zwaaien naar iemand die … niet bepaald naar jou zwaaide. Awkward. Deze tien gênante momenten zijn heerlijk herkenbaar.

Onze collega’s bij Famme gaan duidelijk vaak met het schaamrood op de wangen door het leven, dus wij lieten ons graag inspireren door hun lijstje. Tja, wat kunnen we zeggen? Ons leven is een aaneenschakeling van gênante momenten.

1. Hoeveel kussen exact?

Familiefeestjes, eerste ontmoetingen, verjaardagen, … Ze hebben één ding met elkaar gemeen: je moet kussen. Maar belangrijker: hoeveel? Is één kus voldoende? Verwacht hij of zij er drie? Ga je voor eentje, dan gaat de persoon tegenover je sowieso voor drie piepers en dan mompel je half lachend “Ah, haha, het zijn er drie.” Kan iemand hier een handleiding voor maken?

gênante momenten

2. Saldo ontoereikend

Is het eindelijk jouw beurt om af te rekenen bij de kassa, werkt je kaart niet. En je zult zien: je hebt altijd net te weinig cash bij. Terug naar huis dan maar. Geweldig.

3. Lopen om de trein/bus te halen

Je vertrekt standaard twee minuten te laat – want: horror als je ergens twee minuten zou moeten wachten – en moet dan natuurlijk een sprintje trekken naar de trein of bus. Die je op goede dagen moeiteloos haalt. En op slechte dagen genadeloos mist. En iedereen op de bus heeft het natuurlijk gezien en kijkt je vol medelijden aan. Ugh.

gênante momenten

4. Screenshots are a bitch

Soms moet je je beste vriendin gewoon even laten weten wat je crush net stuurde. Maar natuurlijk stuur je die screenshot dan per ongeluk ook door naar hem in plaats van naar haar. Hoe zat dat weer met berichtjes verwijderen op WhatsApp?

5. Walk of shame

Het woord alleen al. ‘s Ochtends wegsluipen na een iets te dronken onenightstand? Oeps. Of in minder extreme – maar even gênante – gevallen: zelf een complete black-out hebben en je door je vriendinnen moeten laten vertellen wat er allemaal gebeurd is en wie je daarmee geschoffeerd hebt. Spoiler: je game was niet on point, ook al was je daar na zeven wijntjes wel rotsvast van overtuigd.

gênante momenten

6. Gezellig, iedereen in de bcc!

Mailfouten. We maken ze allemaal en onder dichte collega’s kom je er wel vanaf met een hele lunch het mikpunt van spot zijn. Iets erger wordt het als je het ganse bedrijf in bcc zet.

7. Zwaaien: Hi stranger

Ah, de klassieker der awkwardness: zwaaien naar iemand die niet naar jou aan het zwaaien was. Wat je natuurlijk pas merkt als hij of zij je straal voorbij loopt. Pretend like nothing happened.

gênante momenten

8. Dronken sms’en

Je bent ervan overtuigd dat je nog heel helder overkomt en dat het een goed idee is om je crush te laten weten dat je aan hem denkt. Als je de volgende dag jullie conversatie bekijkt, ziet die er als volgt uit: “Hé sexyyy, kom je ook nr hier? Ik wil densen. Dansen. Stomme autocorrext. Ugh. Slaap jij al? Negeer mij eens niet! Je bent zo SAAI!”. Tja, we rest our case. 

9. Iemand die niet naar je verhaal luistert

Je hebt drie soorten mensen: 1) zij die luisteren, 2) zij die niet luisteren, maar de moeite nog nemen om te doen alsof en 3) zij die niet luisteren en dat ook duidelijk laten zien.

Die laatste groep mag wat ons betreft gerust een enkeltje krijgen naar Dantes negende cirkel van de hel. Een knikje, ‘hm’ of ‘klopt’, daar kun je dus niets mee.

10. Mee neuriën op straat

Euh, je bent tenminste enthousiast en dat kan niet van iedereen gezegd worden. En oké, je hebt het soms gewoon ook niet door dat je iets te luid zit mee te zingen met ‘Shape Of You’. Het moest maar zo catchy niet zijn.

gênante momenten
Reageer op artikel:
10 heerlijk herkenbare gênante momenten
Sluiten