Cami
Cami Fashion 11 nov 2019

10 dingen die alleen mensen met een bril begrijpen

Vroeger was een bril gewoon een hulpmiddel om beter te kunnen zien. Dat is al lang niet meer zo. Vandaag de dag is het een onderdeel van je look: een accessoire dat je outfit helemaal compleet maakt. Je bril is een onderdeel van wie jij bent. Als brildrager komen de volgende 10 situaties je sowieso bekend voor.

1. Anderen kijken ineens heel anders naar je als je geen bril op hebt

Een bril is het meest opvallende accessoire dat je kunt dragen. Als je eens zonder bril of lenzen komt opdagen, zie je er voor anderen heel anders uit. Het is soms zo erg dat zelfs je collega’s twee keer moeten kijken of jij het wel écht bent.

2. Doodsangsten uitstaan bij de kapper

Naar de kapper gaan is voor brildragers extra zenuwslopend. Je haar is naast je bril ook een cruciaal onderdeel van je look. Kappers kunnen zowel rampen voorkomen als veroorzaken. Als je bijziend bent en je bril moet afzetten, heb je geen zicht meer op wat je kapper allemaal aan het doen is met je haar. Pas na je knipbeurt weet je hoe ruim jouw kapper omgaat met het begrip ‘de puntjes bijknippen’. Altijd een spannend moment.

3. Glazen die constant aandampen

In de wintermaanden zijn aangedampte glazen een van de bekendste frustraties bij brildragers. Je stapt ergens binnen waar het warmer is dan buiten en plots zie je niks meer. Binnen de seconde zijn je glazen compleet beslagen en moet je op de tast verder.

Een veelvoorkomend probleem dat zich ook vaak voordoet als je een slok hete koffie of thee neemt. Gelukkig is het met even poetsen snel opgelost.

4. De regen is je grootste vijand

Tegenwoordig hebben we eigenlijk geen winter meer in België, maar gewoon een extreem lange herfst. Voor brildragers is dat veel lastiger, want de regen is een van je grootste vijanden. Zelfs bij een korte rit met de fiets door een miezerbui hangt je bril al vol druppels en zie je niks meer. Misschien wordt het toch maar eens tijd voor eentje met ruitenwissers.

5. In bed televisie kijken of een boek lezen

Voor je gaat slapen nog even een aflevering van je favoriete Netflix-serie kijken? Nog een hoofdstuk uit dat ene spannend boek lezen? Klinkt heerlijk, maar helaas weet iedereen met een bril dat dat niet zo gemakkelijk is. Je kussen en je bril zijn geen vrienden en dat zullen ze ook nooit worden. Daardoor word je vaak beperkt in het aantal posities dat je kunt aannemen in bed. Niet bepaald handig dus.

6. Mensen die je bril willen opzetten en je glazen vuilmaken

“Mag ik je bril eens opzetten?” Als we een euro zouden krijgen voor iedere keer dat we deze vraag kregen, zouden we nu stinkend rijk zijn. Meestal vinden we het niet erg, maar er zijn altijd mensen die je bril bij de glazen vasthouden. Je krijgt hem dan terug vol met vette vingers op de glazen. Die moet je daarna natuurlijk zelf terug poetsen.

7. Vieze glazen in het algemeen

Hoe is het toch mogelijk? Je hebt net je glazen met grote precisie helemaal vet- en vlekvrij gemaakt, maar nog geen minuut later zijn ze terug vuil. Het lijkt wel of je bril een magneet is voor viezigheid.

Je bent er al lang aan gewend dat je als brildrager de rest van je leven poetsend door het leven gaat. Gelukkig bestaan er tegenwoordig vuil-, stof- en waterafstotende glazen zodat je je volgende bril niet zo vaak hoeft schoon te vegen.

8. Je staat letterlijk te shinen op de foto

Een bril kan een echte eyecatcher zijn, vooral als je op een zonnige dag een selfie wilt nemen met je vriendinnen. Door de reflectie van het licht op je glazen sta je namelijk letterlijk te shinen op elke foto. Vervelend!

9. Je kunt niet zomaar een zonnebril kopen

Het internet staat vol met toffe zonnebrillen, maar daar heb je als brildrager maar weinig aan. Ze zijn niet op sterkte en dus kun je geen gebruik maken van het overaanbod zonnebrilmodellen dat online te vinden is. Je moet voor een nieuwe zonnebril dus gewoon naar de opticien.

Wat ook helemaal geweldig is omdat de brillen die je past natuurlijk niet op sterkte zijn, waardoor je zo ongeveer twee centimeter van de spiegel moet gaan staan om jezelf goed te kunnen zien. Maar goed, je ogen zijn tenminste goed beschermd tegen de zon.

10. Het moment waarop je bril je outfit helemaal afmaakt

Bij een eerste ontmoeting vallen de ogen het meest op. Dat maakt een bril het meest opvallende accessoire dat je kunt dragen. Er is daarom geen betere manier om een echt fashion statement te maken. Zeker wanneer de rest van je outfit perfect bij je bril past. Score!

Lees ook:

Beautify

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
10 dingen die alleen mensen met een bril begrijpen
Sluiten