Lesley
Lesley Entertainment 7 jan 2020

De 10 beste dingen uit 2010 want dat is alweer 10 (!) jaar geleden

New year, new me. Iedereen die het jaar is ingegaan met die crap gedachte moet een week later vast toegeven dat dat alweer ijdele hoop was. Troost je, je staat vast al een pak verder dan aan het begin van het vorig decennium. Weet je niet meer bijster veel van het jaar 2010? Wij helpen je met alle liefde even terugdenken aan die goeie ouwe tijd. Deze tien crazy dingen gebeurden er in 2010. 

1. One Direction was een ding

Jep, het is alweer tien jaar geleden dat One Direction een ding was. Harry Styles, Zayn Malik, Niall Horan, Liam Payne en Louis Tomlinson auditeerden als solozangers voor X Factor UK maar werden uiteindelijk door juryleden in een groep gezet.

Ze werden in no time populair, niet alleen vanwege hun muziek maar zeker ook vanwege hun looks. Want ja, wie was er in 2010 niet verliefd op Harry of Zayn?

2. ‘Rude Boy’ van Rihanna

Nog een klassieker: ‘Rude Boy’ van Rihanna werd in het jaar 2010 gelanceerd. Jep, het is alweer tien jaar geleden dat je je – samen met je vriendinnen – veel te cool voelde wanneer je losging op dit nummer. Ook haar album ‘Loud’ zag dat jaar het levenslicht, met nummers als ‘What’s My Name?’ en ‘Love The Way You Lie’.

3. Lady Gaga en haar vleesjurk bij de MTV Video Music Awards

Het is ook tien jaar geleden dat Lady Gaga besloot een jurk van rauw vlees aan te trekken naar de MTV Video Music Awards. Dit was nog in haar tijd van extreme outfits en ‘Bad Romance’. Inmiddels hangt de jurk te verpieteren in een museum, met laarzen en al. Lady Gaga is ook flink opgeknapt en iets beter geworden in haar kledingkeuzes.

View this post on Instagram

Hollywood singer, Lady Gaga's Meat dress (made out of raw beef) is a message for animal rights and the rights for gay soldiers. Gaga, who is a vegan herself, said, "It's certainly no disrespect to anyone that's vegan or vegetarian. As you know, I'm the most judgment-free human being on the Earth. It has many interpretations, but for me, 'If we don't stand up for what we believe in, if we don't fight for our rights, pretty soon we're going to have as much rights as the meat on our bones." #ladygaga #meatdress #ladygagameatdress #gayrightsprotest #animalrights #indiansnews #indiansnewsupdates24x7👍😇

A post shared by Indians News (@indiansnews) on

4. Bruno Mars brak door

En dan vooral dankzij het nummer ‘Just The Way You Are’. Heerlijk melig, en stiekem waren we er helemaal dol op.

5. De eerste iPad kwam uit

Je ouders waren net gewend aan die telefoons met touchscreen, en nu kon je ze weer gaan uitleggen hoe zo’n iPad werkt.

6. De relatie van Selena Gomez en Justin Bieber

Precies tien jaar geleden begonnen de roddels zich te verspreiden rondom #Jelena (Justin en Selena). Ze werden zoenend gespot op oudejaarsavond en de rest is geschiedenis.

7. Ke$ha’s ‘Tik Tok’ werd de nummer een-hit van het jaar

“Wake up in the morning feeling like P. Diddy. Grab my glasses, I’m out the door, I’m gonna hit this city …” Maak zelf maar af want je kent de tekst ongetwijfeld uit je hoofd. Ke$ha brak in 2010 door met haar superhit en ‘Tik Tok’ werd dé nummer een-hit van het jaar. En natuurlijk gebruikt Kesha het dollarteken in haar naam in plaats van de ‘s’ want een gewone letter in je naam kon in 2010 écht. niet.

8. Het eerste seizoen van ‘Glee’

Is Glee al zo oud? Blijkbaar wel, want in het jaar 2010 werd het allereerste seizoen van ‘Glee’ gelanceerd. De muzikale komedie werd een groot succes en hoogstwaarschijnlijk heb jij het helemaal uitgekeken en alle nummers meegezongen. Zoek de playlist er maar weer even bij en blik nostalgisch terug op 2010.

9. Kylie Jenner was bang dat Kendall cooler was

LOL. De twaalfjarige Kylie Jenner was in 2010 nog bang dat de twee jaar oudere Kendall ‘the coolest one of the family’ zou worden wanneer ze zou doorbreken als model. We kunnen Kylie geruststellen want naast een coole chick is zij in ieder geval de rijkste na het verkopen van haar bedrijf Kylie Cosmetics.

10. Instagram werd geïntroduceerd

Hands down the best app ever. Instagram is nog steeds de meest gebruikte app op onze smartphone. Je moest er back in the days wel nog een iPhone voor bezitten, want Instagram was in het begin enkel beschikbaar voor iOs. 2010 oftewel de goeie ouwe tijd zonder influencers en mét ouderwets design.

Ook leuk: 24 momenten van het afgelopen decennium die je compleet vergeten was

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
De 10 beste dingen uit 2010 want dat is alweer 10 (!) jaar geleden
Sluiten